Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μάχη των μεταλλίων Καρύδη και Δόση

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18
04 Ιουλίου 2018 / 13:53
Σπύρος Πίκουλας

ΓΚΙΟΡ. Στην Ουγγαρία είναι από το απόγευμα της Τρίτης 3/7 οι Έλληνες αθλητές-τριες που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 (5-8/7),

ανάμεσα τους και δυο Κερκυραίες, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Παναγιώτα Δόση.
Η αποστολή ταξίδεψε το πρωί για τη Βιέννη κι από εκεί οδικώς για το Γκιορ της Ουγγαρίας και τις Πανεπιστημιακές εστίες, όπου και θα φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Οι δυο Κερκυραίες είναι έτοιμες για διακρίσεις και μετάλλια, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Φαβορί θεωρείται η Σπυριδούλα Καρύδη, που έχει βασικό στόχο τη διάκριση στο τριπλούν, ενώ θα κάνει ένα πέρασμα και από το μήκος. 
«Είμαι αρκετά ενθουσιασμένη. Επιτέλους έφτασε ο καιρός για τον αγώνα στόχο της χρονιάς, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο τριπλούν. Βασική μου επιδίωξη είναι μια καλή επίδοση και γιατί όχι και μία θέση στο βάθρο. Έχω προετοιμαστεί καλά, νιώθω αρκετά καλά και ελπίζω να πάω τέλεια στον αγώνα. Φέτος η χρονιά είχε πολλές αλλαγές, αφού ξεκίνησα προπόνηση με το κ. Σκορδίλη και άλλαξαν πολλά πράγματα στην προπόνηση, τόσο σε σχέση με το είδος, όσο και σε σχέση με το αγώνισμα, αφού από την αρχή της χρονιά εστιάσαμε στα άλματα», είπε η Καρύδη, που έχει πετύχει 13,11 μ. και έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στις 35 αθλήτριες, που έχουν δηλωθεί.
«Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην αποστολή. Απ’ όσο φάνηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κατερίνης είμαι καλά. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα κάνω κανονικά προπόνηση, ωστόσο επιλέξαμε να μην μπούμε σε αγώνες προκειμένου να μην επιβαρύνω το πρόβλημα που είχα και να είμαι απόλυτα έτοιμη στον αγώνα στόχος της χρονιάς, που ήταν εξ αρχής το Γκιορ. Η επίδοση μου, μου επιτρέπει να σκέφτομαι κάτι καλό, ωστόσο θέλω να μπω χωρίς άγχος στον αγώνα. Θέλω να πηδήσω όσο περισσότερο μπορώ και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό», δήλωσε η Παναγιώτα Δόση, η οποία έχει κάνει φέτος 1,83 μ., από τους αγώνες της χειμερινής περιόδου και είναι ένα από τα φαβορί για μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Στο αγώνισμα του ύψους έχουν δηλωθεί 29 αθλήτριες και το 1,83 μ. είναι η τρίτη επίδοση στο σύνολο.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια