Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετωπική ΠΑΜΕ - ΠΑΣΚΕ για τον συνδικαλισμό στα Ιkos (video)

ικοσ
03 Ιουλίου 2018 / 09:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στο νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων στα όρια της επικράτειας Ikos. Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Τρίτη. Η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων, που την καταγγέλλει ως εργοδοτική απάντηση στο επιχειρησιακό σωματείο στο κερκυραϊκό ξενοδοχείο.

Μέλη του γίνονται εργαζόμενοι στα Ikos της Δασιάς και της Χαλκιδικής, αύριο και της Κω. Η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων, που την καταγγέλλει ως εργοδοτική απάντηση στο επιχειρησιακό σωματείο στο κερκυραϊκό ξενοδοχείο. Χθες μάλιστα, η Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλεται μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού ότι αξιοποιείται από την εργοδοσία για να βάλει χιλιάδες εργαζόμενους να γίνουν ουρά των επιδιώξεων του μεγαλοξενοδόχου. 
Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, συνταξιούχος κι αυτός όπως άλλωστε και ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κασσάνδρας, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «συνδικαλιστικού υπευθύνου» του Ανδρέα Ανδρεάδη στην Κέρκυρα. Είναι αυτός που μέχρι να ανοίξει το ξενοδοχείο έλυνε και έδενε και παρουσιαζόταν στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας.  Είναι αυτός που έβαζε πλάτη για πολλά χρόνια στην εφαρμογή των πιο άθλιων εργασιακών σχέσεων σε εκατοντάδες νέους και νέες, που με το πρόσχημα της πρακτικής άσκησης δούλευαν ατέλειωτα ωράρια με μισθούς κάτω κι από τα 300 ευρώ το μήνα.
Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια των εργαζομένων να δυναμώσουν το επιχειρησιακό που ιδρύσανε, με τη συμβολή του ταξικού Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, πρέπει να συνεχιστεί και να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και  συλλογική δράση τους, απέναντι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Να συνεχίσουν ενωμένοι μαζί με το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι συνάδελφοί τους πριν δυο χρόνια και το πέτυχαν, να διασφαλιστούν οι θέσεις δουλειάς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδιο ξενοδοχείο όταν εργοδότης ήταν η εταιρεία Χανδρής. Τότε κανείς από όσους σήμερα βιάζονται να στήσουν εργοδοτικό σωματείο δεν στήριξε τους εργαζόμενους. Κανείς δεν πάτησε στο νησί. Σήμερα είναι όλοι εδώ, τα στηρίγματα των μεγαλοξενοδόχων στη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού για να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και να τους δέσουν χειροπόδαρα στις επιδιώξεις των πιο κερδοφόρων ξενοδοχειακών εταιρειών της χώρας.
Οι εργαζόμενοι να μην πιαστούν στη φάκα της εργοδοσίας.