Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χώρο κομποστοποίησης απέκτησε το Μαθράκι

Μαθράκι
02 Ιουλίου 2018 / 11:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΜΑΘΡΑΚΙ. Χώρο κομποστοποίησης απέκτησε και το ακριτικό Μαθράκι με τη συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Corfu Copost Project.

Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές που γνωρίζουν την τεχνική και έχουν αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλα σημεία του νησιού, όπως στο Σπαρτύλα και τη Δασιά. Πρόκειται για μια πολύ απλή κατασκευή, πολύτιμη όμως για το περιβάλλον και απαραίτητη για τη μείωση του όγκου των σύμμεικτων σκουπιδιών. 
Αυτό το Σάββατο βρέθηκαν στο Μαθράκι και δημιούργησαν έναν χώρο, όπου οι κάτοικοι του νησιού, μπορούν αν απορρίπτουν τα οργανικά απορρίματα. Εκεί βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Νόνη Μάστορα, εμφανώς ικανοποιημένη από την πρωτοβουλία της ομάδας Corfu Compost Project. 
Όπως είπε στην Ενημέρωση «Αν δεν το κάνουμε σε χώρους όπως το Μαθράκι, τότε πού; Δεν επιτρέπεται να έχουμε οργανικά απορρίμματα, τα μόνα που πρέπει να έχουμε είναι τα ανακυκλώσιμα». 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.