Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πικετοφορία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
29 Ιουνίου 2018 / 12:59

Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 6.30 μμ στην γειτονιά της Γαρίτσας, με σημείο συνάντησης την πλατεία Σαρόκο.

Στην ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων μεταξύ άλλων αναφέρει:
 
Το σίριαλ με το άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης και τη διατήρηση της χαβούζας που έχει πνίξει την περιοχή στο Τεμπλόνι, ΔΕΝ αφορά τους κατοίκους των δύο περιοχών που ζουν (και θα ζήσουν) άμεσα τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά όλους τους εργαζόμενους του νησιού.
 
Το κίνημα διεκδικεί:

-  Να βρεθεί νέος χώρος με επιστημονικά κριτήρια εκ των προτέρων γνωστά, που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των λαϊκών οικογενειών. Να κλείσει οριστικά και να αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και να μην χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

-  Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, και να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολόγηση.

-  Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (ΒΑΕ) Άμεση πρόσληψη εργαζομένων στην καθαριότητα.
 
Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σας καλεί να δώσουμε απάντηση μέσα από τα ταξικά σωματεία μας στην πολιτική που υποβαθμίζει, καταστρέφει το εργασιακό και κάθε άλλο περιβάλλον! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας. Συμμετέχουμε στην πικετοφορία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 στις 6.30 μμ στην εργατογειτονιά της Γαρίτσας, με σημείο συνάντησης την πλατεία Σαρόκο.
 
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/7 ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤOΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
 
 
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ»