Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαγκαφίνης: Υψηλοί στόχοι φέτος για τη Λευκίμμη

ΑΕ Λευκίμμης
27 Ιουνίου 2018 / 16:10
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την εποχή Σφακιανάκη, ανοίγει νέος κύκλος στον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης με την πρόσληψη του Δ. Μαγκαφίνη,

με τον πολύπειρο τεχνικό στη Γ΄ Εθνική να θέλει για φέτος το κάτι παραπάνω. Η ΑΕΛ είναι ο ένατος σταθμός στην καριέρα του προπονητή από τη Θάσο. Εκτός από τον ΑΟ Παλαιόχωρας (Κρήτης) που ήταν πέρσι, έχει καθίσει, επίσης, στον πάγκο των Ζακύνθου, Κορίνθου, Αστέρα Μαγούλας, Ορφέα Ελευθερούπολης, Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, Ερμιονίδας και Νέστου Χρυσούπολης.
Ο στόχος της ΑΕΛ να πρωταγωνιστήσει ήταν δέλεαρ, έτσι ο έμπειρος στην κατηγορία Βορειοελλαδίτης τεχνικός, έρχεται για να κυνηγήσει με μια άλλη νησιώτικη ομάδα (μετά τη Ζάκυνθο που ανέβασε στη Β΄ Εθνική) μια άνοδο.
Μιλώντας για την ΑΕΛ, ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την ΑΕΛ λέγοντας:
«Υπάρχει μεγάλο πάθος για την ομάδα, το γήπεδο έχει πολύ κόσμο, ενώ έχει και την εμπειρία από την περσινή παρουσία στη Γ’ Εθνική. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί. Οι υψηλοί στόχοι, άλλωστε, μαζί με τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν να αποδεχθώ την πρόκληση. Πολύ σημαντικό στοιχείο, επίσης, ήταν και η σταθερή παρουσία ενός προπονητή για δύο συνεχόμενες χρονιές. Πρέπει να επιλέγεις ομάδες τόσο με βάση τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τους στόχους. Ήταν δέλεαρ για εμένα η Λευκίμμη».
Ο Δ. Μαγκαφίνης, αναφερόμενος στο έμψυχο υλικό τόνισε πως «Θα γίνουν συζητήσεις για την παραμονή του βασικού κορμού. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες ώστε η ομάδα να μπει δυνατά από την αρχή και να πάρει κεφάλι στο Πρωτάθλημα. Θα διαλέξουμε παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ομάδα και να έχουν στο μυαλό τους το πώς θα πετύχουν τη διάκριση με αυτή».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια