Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Φεστιβάλ Κέρκυρας καλοκαίρι 2018 είναι γεγονός – το πρόγραμ

Φεστιβάλ Κέρκυρας
27 Ιουνίου 2018 / 12:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η θεατρική σκηνή στην Κέρκυρα ζωντανεύει ξανά ύστερα από δυο χρόνια σχετικής απραξίας χάρη στην πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων

του χώρου της διαφήμισης και επικοινωνίας που δραστηριοποιούνται στο νησί. Με τη λειτουργία των δημοσίων χωρών υπό αμφισβήτηση στην έναρξη της τρίτης καλοκαιρινής σεζόν, η ομάδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, ανέλαβε την ευθύνη και διοργάνωσε για το καλοκαίρι του 2018 την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, εκδηλώσεων και συναυλιών οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους υπό την αιγίδα του φεστιβάλ. Εναρκτήρια ημερομηνία -για τα θεατρικά- η 4η Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, ενώ παράλληλα, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες παρουσιάζονται ήδη υπό την αιγίδα του φεστιβάλ σε επιλεγμένους χώρους του νησιού όπως το Pazuzu στην παραλία της Γλυφάδας ή το Ασκηταριό Νυμφών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν και οι χώροι που θα φιλοξενούν εκθέσεις φωτογραφίας και άλλων εικαστικών.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν παραγωγές που ξεχωρίζουν όπως «Τα ραδίκια ανάποδα»  που αποτελεί την πιο μαύρη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο με δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν με τους ρόλους να έχει γράψει και να υποδύεται ο Γιώργος Γαλίτης, ενώ τη σκηνοθεσία κάνει με σπαραγμό ψυχής ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους γονείς να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους θέατρο αφού φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστής είναι η παιδική σκηνή με τις «Μαγικές Σβούρες», το «Θέατρο του Βορρά» και την Κάρμεν Ρουγγέρη μεταξύ άλλων να παίρνουν τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας. Όσο για τη μουσική, απολαυστική με το μιούζικαλ Grease να ζωντανεύει την κλασσική επιτυχία με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς επί σκηνής να βάζουν φωτιά rock ‘n’ roll στα βράδια μας! Καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Διονύσης Σχοινάς, οι Μέλισσες και ο Παντελής Θαλασσινός δε χρειάζονται συστάσεις και η προπώληση των εισιτηρίων δείχνει από τώρα τη διάθεση του κοινού. Η είσοδος για τα θεατρικά στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο βρίσκεται στην οδό Σταματίου Δεσύλλα και η ώρα έναρξης των παραστάσεων στις 21:00.  Στα πλαίσια του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζονται τοπικές αλλά και αθηναϊκές παραγωγές και σας καλούμε να παρακολουθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα καθώς το line up συνεχίζεται. www.festivalkerkyras.gr
Το πρόγραμμα έως τώρα:
4/7/2018 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Μαγικές Σβούρες, Κ.Γ.Σ.
5/7/2018 Τα ραδίκια ανάποδα, Κ.Γ.Σ.
Μονόλογος Γιώργου Γαλίτη «Τα ραδίκια ανάποδα» 
Η Εταιρεία παραγωγής «TEXNIS» παρουσιάζει τον μονόλογο του Γιώργου Γαλίτη, «Τα ραδίκια ανάποδα». Την πιο μαύρη, άραχνη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένα black total κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν! Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Πέμπτη 5/7 στις 21:00 στον «Κερκυραϊκό» Γυμναστικό Σύλλογο.
8/7/2018 Διονύσης Σχοινάς, Pazuzu, παραλία Γλυφάδας

9 και 11/7/2018 Grease, the musical, Κ.Γ.Σ.

14/7/2018  Peppa το γουρουνάκι, Κ.Γ.Σ.
Πέππα το Γουρουνάκι «Το Όνειρο της Πέππα»

 
Η επίσημη θεατρική παράσταση ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ  «Το  Όνειρο της Πέππα» θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κέρκυρας στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο  το Σάββατο 14 Ιουλίου στις  8:30μ.μ.  Μην τη χάσετε.
 
Υπόθεση: Η Πέππα το Γουρουνάκι, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, ο Τζορτζ, η Μαντάμ Γαζέλα, η Σούζυ Προβατίνα και η Ρεβέκκα Κουνέλη σας περιμένουν να ζήσετε μαζί τους το « Όνειρο της Πέππα», ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών.
Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες. Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο;
Μέσα από ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα προβληματιστούν και…θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους!
Μία παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες που όμως συνυπάρχουν αρμονικά και δίνουν σημασία στην έννοια της φιλίας και στην αξία της οικογένειας
Με κοστούμια σε σουρεαλιστική κλίμακα, εντυπωσιακούς φωτισμούς και σκηνικά, διαδραστικό παιχνίδι και μουσική επένδυση ειδικά ενορχηστρωμένη για τις ανάγκες της, η παράσταση μυεί τα παιδιά στην μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου. Ένα υπερθέαμα που θα κάνει κάθε παιδί να αγαπήσει το θέατρο και τον κόσμο του από την πρώτη στιγμή και να μείνει χαραγμένη στην μνήμη του.
https://youtu.be/CpzSQfSKcWA
https://www.facebook.com/kolossaionproductions/ 
Τιμή εισιτηρίου:12€
Tιμή προπώλησης 10€
Ηλεκτρονική προπώληση www.ticketbox.gr
Πληροφορίες-Προπώληση εισιτηρίων Ticketbox: Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου  τηλ. 26610 27400, 6946 938840
21/7/2018 Σάκης Ρουβάς, Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας
25/7/2018 Peter Pan, Κ.Γ.Σ.
Το «Θέατρο του Βορρά», ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Πάν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!
H ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν Πήτερ Πάν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.
Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χούκ!
 Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ χιούμορ. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και πολύ πολύ τραγούδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά, και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραιδόσκονη. 
Το κλασικό έργο του Τζαίημς Μπάρρυ, ανεβαίνει στην Ελλάδ για πρώτη φορά στην αυθεντική του μορφή χωρίς παρεμβολές σε μια μαγική παράσταση με σύγχρονη σκηνοθεσία, βιντεοπροβολές και εντυπωσιακά χορευτικά που ακολουθούν υποδειγματικά την πρωτότυπη μουσική, που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση! 
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη και Λίτσα Τζιουβάρα
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Επιμέλεια Σκηνικού: Anna Wasiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Γιάννης Τσιακμάκης, Μαριλένα Πιστέντη, Δέσποινα Σαρόγλου και Μάρι Χεκιμιάν
Διάρκεια: 90 λεπτά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Πληροφορίες-Προπώληση εισιτηρίων Ticketbox: Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου τηλ. 26610 27400, 6946 938840
Ηλεκτρονική προπώληση www.ticketbox.gr

31/7/2018 Βίρα τις Αγκυρες, στις 21:00 στον Κ.Γ.Σ.

9/8/2018 Χένσελ και Γκρέτελ, Κάρμεν Ρουγκέρη, Κ.Γ.Σ.

«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Για άλλη μια χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες  της  θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα  για να προσφέρουν στα παιδιά - και όχι μόνο - μιά παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.....

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.
Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.
Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας  η μαμά. Ύστερα θυμωμένη  φώναξε:  ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.
Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.
Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.
-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί  τότε εκείνος  και εξαφανίζεται.
Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους. Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει  το πρωί.
Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα  κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.
Τότε,  ξαφνικά …. ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»
Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;
Αυτό και άλλα πολλά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα, σε μια  παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια  και όπως  πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές  σε ονειρεμένους κόσμους.
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά): Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου,  Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας,  Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

18/8/2018 Παντελής Θαλασσινός,  Ασκηταριό Νυμφών
22/8/2018 Οι πριγκίπισσες στο νησί των πειρατών, Θέατρο Του Βορρά & Kolossaion Productions, Κ.Γ.Σ.
25/8/2018 Μέλισσες, Pazuzu, Παραλία Γλυφάδας
Η επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κέρκυρας για το καλοκαίρι του 2018 είναι www.festivalkerkyras.gr και η προπώληση των εισιτηρίων στο Ticketbox: Ευγενίου Βουλγάρεως & Μοντσενίγου. Τηλ. 26610 27400 και στην ιστοσελίδα www.ticketbox.gr Μείνετε συντονισμένοι.