Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Π.Π.Κ. για τους αποκαλούμενους «προπονητές»

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας
26 Ιουνίου 2018 / 16:23
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις κάτι που ισχύει και στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου ομάδες ανακοινώνουν πρόσληψη «προπονητών»,

οι οποίοι δεν έχουν το απαραίτητο δίπλωμα. Αντ’ αυτού θα μπορούσαν να αναφέρουν ότι προσέλαβαν τον τάδε για να εκτελεί χρέη προπονητή. Είναι ένα λεπτό κομμάτι στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, που έχει Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου και μάλιστα αριθμεί πάνω από 60 μέλη, που όλα έχουν το απαραίτητο δίπλωμα.
Στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΚ υποχρεωτικά οι ομάδες πρέπει να έχουν διπλωματούχο προπονητή, κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες. Όμως η «βάπτιση» κάποιων με το όνομα «προπονητής» ενόχλησε τον Σύνδεσμο που έβγαλε μια ανακοίνωση, ενημερωτική και διευκρινιστική για κάθε παράγοντα και κάθε άτομο που εκτελεί χρέη προπονητή σε μια ομάδα. Η  ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:
«Με αφορμή τις ανακοινώσεις από τα τοπικά ΜΜΕ των προσλήψεων προπονητών στις ομάδες της δύναμης της ΕΠΣ Κέρκυρας υπενθυμίζουμε ότι ως Προπονητής Ποδοσφαίρου σύμφωνα με το Άρθρο 1 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ είναι κάθε πρόσωπο που έχει τα απαιτούμενα από τον κανονισμό αυτό προσόντα και δικαιούται, κατά τις διατάξεις των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) της Ε.Π.Ο., να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και να δίδει οδηγίες, από την τεχνική περιοχή. Έργο του είναι η υπεύθυνη προετοιμασία, εκγύμναση και βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών κάθε ομάδος. Όλα τα άλλα πρόσωπα που συμμετέχουν στην διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχουν την ιδιότητα με την οποία είναι αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα. Ο Σύνδεσμος σέβεται την προσφορά ποδοσφαιριστών που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση και τους περιμένει να ενταχθούν στο δυναμικό του αφού προηγουμένως φοιτήσουν στις Σχολές Προπονητών και εκπληρώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ο κανονισμός της ΕΠΟ σαφέστατα ορίζει. Καλούμε την ΕΠΣ Κέρκυρας με αυστηρότητα να εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται μέσα από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που διοργανώνει και αφορά στις προσλήψεις των προπονητών. Τέλος ο Σύνδεσμος εκφράζει την πλήρη στήριξή του στα μέλη του που με παρρησία υποστηρίζουν δημόσια τις θέσεις του».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια