Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ στο Κύπελλο Ελλάδας της επόμενης χρονιάς

ΕΠΟ
26 Ιουνίου 2018 / 16:15
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρο Ψαρόπουλο κι ενεκρίθη το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος

για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, το οποίο προξένησε εντύπωση. Και αυτό γιατί σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 85 ομάδες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να λάβουν μέρος οι 16 ομάδες της Super League, οι 16 ομάδες της Football League και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ της περιόδου 2017-18.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΟΦΑΜ που είναι κυπελλούχος Κέρκυρας για το 2018 θα είναι μια από αυτές τις ομάδες και αντιπάλους δε θα έχει μόνο τους κυπελλούχους των Ενώσεων αλλά και τις επαγγελματικές ομάδες, ανάμεσα τους βέβαια και τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Ένα σύστημα μάλλον που μοιάζει με ανέκδοτο ή μεγάλο αστείο, αφού καμιά κυπελλούχος Ενώσεως δεν θα μπορεί να σταθεί στο γήπεδο απέναντι σε επαγγελματική ομάδα.
Βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος διεξαγωγής, που μάλλον θα είναι σε αρκετούς γύρους, αρχικά θα έχουμε τους  κυπελλούχους των Ενώσεων να παίζουν μεταξύ τους,  να μένουν στο τέλος δυο ή τέσσερις ομάδες και αυτές στη συνέχεια (το πιθανότερο σαν γηπεδούχοι) να αντιμετωπίζουν ομάδες της Β΄ Εθνικής, ενώ αργότερα θα μπουν στην κληρωτίδα και ομάδες της Superleague.
Πέραν αυτού έγινε ήδη το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος και μια παρόμοια διαδικασία, σε κάποιο βαθμό να ξαναγίνει δείχνει άστοχη. Όμως όταν θα είναι έτοιμη η προκήρυξη από την ΕΠΟ θα δούμε τον τρόπο και κυρίως πόσοι από τους κυπελλούχους των Ενώσεων θα δηλώσουν συμμετοχή.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια