Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχουμε πόλεμο, λένε οι Λευκιμμιώτες (video)

Λευκίμμη
26 Ιουνίου 2018 / 08:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον ερχομό άλλων 300 ανδρών των ΜΑΤ, που αναμένονται την Τρίτη στο νησί, διπλασιάζεται η δυναμή τους. Από τα χαράματα ξεδιπλώθηκε το σχέδιό τους να αποκλείσουν όλους τους κάθετους δρόμους προς την ε.ο. Λευκίμμης, βεβαίως κι εκείνους προς την εγκατάσταση του ΣΥΔΙΣΑ στα Μεσοράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ξενοδοχοϋπάλληλους οι πρώτοι 300 έφτασαν στην Κέρκυρα από το Δευτέρα μετά το μεσημέρι και εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχεία από την πόλη μέχρι την Λευκίμμη, εγκαινιάζοντας έτσι απ' ότι φαίνεται τη μακρά περίοδο του... αστυνομικού τουρισμού! Το πρωί της Τρίτης , είχαν ως αντικείμενο την προστασία της εργολαβίας αποκατάστασης της πρόσβασης στον ΧΥΤΑ ενώ στην συνέχεια προβλέπεται και η συνοδεία των φορτηγών με τα δέματα όταν αρχίσει η μεταφορά τους από το Τεμπλόνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τεμπλόνι εθεάθησαν δυο μεγάλα φορτηγά, το ένα με ρυμούλκα να κινούνται από τον ΧΥΤΑ με κατεύθυνση Νότια. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι ξεκινάει η μεταφορά δεμάτων.
Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι απέναντι από τα ΜΑΤ στο σταυροδρόμι. Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ. Εκεί βρίσκεται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης.
Το βράδυ (20:00) ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει καλέσει τα μέλη του σε ευρεία σύσκεψη στις Αργυράδες, προκειμένου να οργανώσουν την αντίδρασή τους στην παρουσία των ΜΑΤ και την λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.

Μαρία Κοντομάρη, πρόεδρος Συλλόγου Λευκίμης "Αλεύχιμμον"