Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσοχή στη φέτα λαδορίγανη, λέει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)!

ΕΦΕΤ
25 Ιουνίου 2018 / 13:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην επιβεβλημένη διάκριση του τυριού φέτα και μάλιστα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) από το λευκό τυρί αλλά και στην υποχρέωση να σερβίρεται «μπουκαλάδο» το ελαιόλαδο, επικεντρώθηκαν οι αναφορές του Διευθυντή του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων, στην Κέρκυρα.

Επικαλούμενος μάλιστα τα όσα ισχύουν, εδώ και ενάμισι χρόνο, ο Μ. Ζήκος, επέστησε την προσοχή των παρόντων επαγγελματιών στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το σωματείο των εστιατόρων.
Η συμμετοχή μικρή, έκανε τον ομιλητή να επισημάνει ότι η Κέρκυρα υπολείπεται εντυπωσιακά της αναγκαίας προσαρμογής στα νέα ήθη της αγοράς και τους κανόνες, γεγονός που θα φέρει πολλούς επιχειρηματίες σε δύσκολη θέση μόλις αρχίσουν οι έλεγχοι. Υπογράμμισε ακόμα την υποχρέωση πιστοποίησης των ικανοτήτων των εργαζομένων στον επιστισμό - τουρισμό, ειδικότερα στην εστίαση, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει την αγορά εργασίας.
Η μικρή συμμετοχή προβλημάτισε τους διοργανωτές, δεδομένης της έναρξης των επικείμενων δειγματοληπτικών ελέγχων στις επιχειρήσεις. Τονίζεται ότι τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται, υπολογίζονται ως ποσοστό του τζίρου!