Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βρετανοί επαγγελματίες του τουρισμού με ανησυχία στο Δήμαρχο για τα σκουπίδια

σκουπίδια
25 Ιουνίου 2018 / 11:36

Το γραφείο του Δημάρχου στο Μαράσλειο επισκέφθηκαν σήμερα

τουριστικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, για να ενημερωθούν από τον ίδιο σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων. Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός αλλά και η Υποπρόξενος της Βρετανίας στην Κέρκυρα Charlie Πίκουλα.
Ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση και εξέφρασε  την αισιοδοξία,  ότι με τους ρυθμούς που γίνεται η αποκομιδή  τις τελευταίες μέρες, σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου, παραμένουν, σε διάφορα σημεία  του νησιού 3.000 τόνοι απορριμμάτων  και όπως είπε ο Δήμαρχος η Υπηρεσία καθαριότητα μαζί με τις εργολαβίες μαζεύουν 400 τόνους την ήμερα.
Ο κ. Νικολούζος, στην συνέχεια ενημέρωσε τους  τουριστικούς πράκτορες, ότι Δήμος διερεύνησε  την περίπτωση να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης,  κάτι τέτοιο όμως  ανέφερε, δεν μας δίνει περισσότερα μέσα, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα,  απεναντίας μπορεί να μας βλάψει επικοινωνιακά.
Οι τουριστικοί πράκτορες  πρότειναν, στον Δήμαρχο  μετά την λήξη της κρίσης  να προχωρήσουμε σε μια επικοινωνιακή καμπάνια  προβολής του νησιού  προκειμένου να αμβλυνθούν  οι εντυπώσεις.     


Αναλυτικά στη συνάντηση παρευρέθηκαν:
H υποπρόξενος της Mεγάλης Βρετανίας Charlie Pikoula
O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαράλαμπος Βούλγαρης εκπροσωπώντας επίσης και τον Πρόεδρο Περικλή Κατσαρό από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.
Ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μούτσος εκπροσωπώντας την εταιρία Thomas Cook με τους συνεργάτες της Thomas Cook:
Rainer Knobb
Louise Cartwright
Suzanne Walker
O τουριστικός πράκτορας Διονύσης Γιαννιώτης εκπροσωπώντας την εταιρία JET2holidays μαζί με την Julia Hay.
Εκπρόσωποι της TUI:
konstantinos Raris
Lili Picoula
Eκπρόσωπος Simpson Travel
Joy Little