Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπρος γκρεμός και πίσω ... ψέμα!

23 Ιουνίου 2018 / 06:00

Όσες συναντήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη, όλες έγιναν με αντικείμενο την αποτροπή χρήσης της μιας και της άλλης εγκατάστασης του ΣΥΔΙΣΑ. Καμιά δεν έγινε με θέμα, τι θα αποκάμουμε με τα σκουπίδια.

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Ενημέρωσης για συνάντηση δημοτικής Αρχής, Τεμπλονιωτών, Λευκιμμιωτών, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αλλάξει την ατζέντα έστω και στο και 5΄! Δεν έγινε. Έκτοτε όλα θυμίζουν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, εν προκειμένω της κερκυραϊκής οικονομίας αλλά και της κοινωνικής συνοχής. Διότι σ' αυτό το περιβάλλον βρίσκουν ευήκοα ώτα οι φωνές που κραδαίνουν «φωτιά και τσεκούρι», πολιτικό μοτίβο, που επαναλαμβάνεται με κάθε αφορμή τελευταία, και που δεν είναι και τόσο αθώο όσο τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, φαίνεται (.

Στο αδιέξοδο που σοβεί, συμβάλει και η «γραμμή», «ούτε Τεμπλόνι ούτε Λευκίμμη, να γίνει κάπου αλλού ολοκληρωμένη Διαχείριση», που είναι φανερό ότι δεν απαντάει στο εναγώνιο, τι κάνουμε τώρα, όσες κατάρες κι αν ρίξει κάποιος στους διοικούντες, τους τωρινούς και όλους τους προηγούμενους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εγκατάσταση στη Λευκίμμη, δεν είναι για πολλά, πολλά. Η ένταξη της ως τελικού αποδέκτη όλων των κερκυραϊκών σκουπιδιών στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ αποτελεί μνημείο γραφειοκρατικής σκέψης. Στο μεταξύ το Σχέδιο που αποδίδεται στον Τρεπεκλή, προκειμένου να κατασκευαστεί στο Τεμπλόνι εργοστάσιο, προφανώς αφορά στον χώρο της υφιστάμενης εγκατάστασης, μετά την αποκατάσταση των υπερκορεσμένων κυττάρων και την απομάκρυνση από 'κει της ενδιάμεσης διαχείρισης, του δεματοποιητή και των δεμάτων. Ακόμα κι έτσι να γίνει, μας λείπει η γη για έναν ακόμα λάκο (ΧΥΤΥ)...
Η αναζήτηση άλλου χώρου, προϋποθέτει άπλετο χρόνο, που δεν υπάρχει! Οι εκβιαστικές από τα πράγματα λύσεις παράγουν έννομα αποτελέσματα, δέον να αντιμετωπιστούν.
Οι περισσότεροι δημότες θα ανταποκρίνονταν σε ένα κάλεσμα για την σωτηρία της Κέρκυρας, έτσι που ήλθαν τα πράγματα. Δεν θα άκουγαν όμως την προτροπή οποιουδήποτε, ιδιαιτέρως εάν βαρύνεται με πτυχές του σημερινού αδιεξόδου. Ο υφέρπων εμφύλιος στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που υποδαυλίζεται και εκδηλώνεται με αποκλειστικά προσωπικές αναφορές, επιτείνει την αυτοκαταστροφική κατάσταση.
Η Κέρκυρα μοιάζει να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος της τουριστικής της επιτυχίας σε τέτοια ύψη και τέτοια νούμερα. Σ' αυτή τη φάση χρειάζεται να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω. Μπροστά είναι ο γκρεμός και ο όλεθρος!