Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτωχές οι αξιολογήσεις διαιτητών της ΕΠΣΚ από την ΕΠΟ

ΕΠΣ Κέρκυρας
22 Ιουνίου 2018 / 16:20
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Ίσως την πιο ολιγομελή ομάδα αξιολογημένων διαιτητών έχει η Κέρκυρα για τη σεζόν που έρχεται, σύμφωνα με τους πίνακες που ανήρτησε η ΕΠΟ.

Δυστυχώς όλα όσα συμβαίνουν με τους Κερκυραίους διαιτητές και λίγο ίσως η «κόντρα» Ένωσης με ΕΠΟ έχει φέρει στο ναδίρ την αξιολόγηση των Κερκυραίων.
Φέτος η κατάσταση είναι ίσως «τραγική», αφού μόλις ένας διαιτητής στην 3η κατηγορία αξιολογήθηκε, είναι ο Κ. Γιούργας και δυο βοηθοί. Ο Χάρης Σκορδίλης στη 2η κατηγορία και ο Γεράσιμος Μιχαλάς στην 3η κατηγορία. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Σπύρο Κολυτά, ο οποίος όμως ζει και εργάζεται στην Κρήτη και είναι μέλος της ΕΠΣ Λασιθίου και όχι της Κέρκυρας.
Πέραν αυτών έχουμε τον Τάσο Κάκο (κορυφαίο διαιτητή της τελευταίας εικοσαετίας) να έχει αξιολογηθεί για παρατηρητής διαιτησίας στην 1η κατηγορία, ενώ ο Νίκος Κούλιας έχει αξιολογηθεί για παρατηρητής στην 2η κατηγορία.
Αυτή είναι η αντιπροσώπευση και δεν ξέρουμε αν μπορεί ο πήχης να πάει χαμηλότερα. Και όσο και να θέλουν κάποιοι  να μην τον λαμβάνουν υπόψη τους, η «κατάργηση» ουσιαστικά του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας έχει επηρεάσει και δεν υπάρχουν πλέον οι «φτασμένοι» διαιτητές του παρελθόντος. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια