Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με υπουργική απόφαση οι υπερωρίες, ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις στο Π.Φρούριο

Παλαιό Φρούριο
20 Ιουνίου 2018 / 07:16

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά τη σύσκεψη που έγινε με Παυλίδη-Νικολούζο για τα κερκυραϊκά Φρούρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βρέθηκε τρόπος, κατά τη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον βουλευτή Κώστα Παυλίδη, για να πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Παλαιό Φρούριο, που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο ματαίωσης λόγω έλλειψης προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. 

Όπως ανέφερε και το σχετικό ρεπορτάζ του enimerosi.com, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε: 

Με το Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλη Πολίτη, συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και ο βουλευτής Κερκύρας Κώστας Παυλίδης.

Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα έλλειψης προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν με ακύρωση οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Παλαιού Φρουρίου. Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει την υπερωριακή απασχόληση  των φυλάκων κατά τις απογευματινές ώρες ώστε  να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να μην απωλεσθούν δημόσια έσοδα.

Τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την τυπική παραχώρηση του Art Café (που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου), καθώς και η παραχώρηση της διαχείρισης του Νέου Φρουρίου στο Δήμο μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης. Το τελευταίο θέμα της συνάντησης ήταν το  Μουσείο  Τυπογραφίας, τη δημιουργία του οποίου επαναφέρει ο Δήμος.