Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για τη συναυλία κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

συναυλία διαμαρτυρίας
19 Ιουνίου 2018 / 09:48

Ως έκφραση της εναντίωσης του λαού της νότιας Κέρκυρας στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και τον φασισμό

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

 ‘’…και  ΄χει σαν στάμπα την ζωή μου σημαδέψει δεν θα περάσει ο φασισμός!!!’’
Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας των γεγονότων την τελευταίων ημερών, στην Λευκίμμη ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοϊλης, ο Κώστας Καββαδίας (Ντέμης) και ο Βασίλης Δουκάκης συγκινούν και ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους, τους συγκεντρωμένους στην εκδήλωση των εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, αυτοαπασχολούμενων, πολιτιστικού συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής και άλλων πολιτιστικών ,αθλητικών, περιβαλλοντικών, λαϊκών φορέων που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λευκίμμη την Κυριακή το βράδυ έχοντας ως περιεχόμενο την έκφραση της εναντίωσης του λαού της νότιας Κέρκυρας στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και τον φασισμό.

Είχε προηγηθεί ανοιχτή και ξεδιάντροπη επιχείρηση υπονόμευση της εκδήλωσης από αυτούς που θίχτηκαν πριν 15 μέρες όταν σε άλλη συναυλία διαμαρτυρίας στο ποτάμι της Λευκίμμης ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων σε συνεννόηση με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων κατήγγειλε την παρουσία της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή όπως είχε υποχρέωση να κάνει κάθε δημοκράτης.
Η συναυλία-κινητοποίηση της Κυριακής που παρά την υπονόμευση και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες είχε μεγάλη συμμετοχή δημιουργεί νέα δεδομένα στον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού όπως:

-  Η σύνδεση της υπόθεσης της διαχείρισης των απορριμμάτων με τα υπόλοιπα λαϊκά προβλήματα που έχουν κοινή αιτία την δράση των μεγαλοεπιχειρηματικών  συμφερόντων για αύξηση της κερδοφορίας τους σε βάρος των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων και η ενιαία δράση των οργανωμένων λαϊκών φορέων απέναντι στην ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων.

-  Η ενεργοποίηση τμήματος του δημοκρατικού λαού της Λευκίμμης (εργατοϋπαλλήλων, μικροεπαγγελματιών και άλλων) που κρατούσε αποστάσεις  από τις εξελίξεις διατυπώνοντας ενστάσεις για την μεθοδολογία των συντονιστών του αγώνα.

-  Η ενεργοποίηση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών του δημοκρατικού λαού της Λευκίμμης και η απόφαση για απομόνωση της Χρυσής Αυγής.
Όσοι προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να προκαλέσουν κλίμα διάσπασης (με αφορμή την εκδήλωση των εργατικών φορέων) με απώτερο στόχο να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους, για την αδιέξοδη τακτική τους, απέτυχαν παταγωδώς.
Η εκδήλωση όχι μόνο δεν προκάλεσε καμία διάσπαση αλλά προσέθεσε νέο κόσμο και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον αγώνα.

Τώρα δήμος, περιφέρεια, Σύδισα και κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο όσους είχαν αρχικά προϋπολογίσει.
Γι’ αυτό ας το σκεφτούν καλά και ας αλλάξουν ρότα όσο είναι ακόμα καιρός.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με τα ταξικά σωματεία είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή προτάσσοντας τα πολιτικά χαρακτηριστικά του αγώνα και δίνοντας την μάχη για την ειρηνική ανάδειξη της δύναμης του ΔΙΚΙΟΥ του λαού.