Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης από τα εργατικά σωματεία (video)

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
17 Ιουνίου 2018 / 19:13

Mε το μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοΐλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας και συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Γυμνάσιο Λευκίμμης, ενάντια στην οποιαδήποτε χρήση του ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια και εν προκειμένω στη μεταφορά των δεμάτων από το Τεμπλόνι.
Κεντρικό πρόσωπο στη συναυλία διαμαρτυρίας, ο γνωστός Κερκυραίος, Λευκιμμιώτης μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης, ο οποίος, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, έγραψε στο FB «Λοιπόν..... Στη σημερινή συναυλία, θα πάω. Και θα πάω, επειδή είναι μια συναυλία ΕΝΑΝΤΙΑ στον παράνομο ΧΥΤΑ και ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕ - και ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ - να μη θέλουν, κάποιοι, να γίνει. Όλοι, κάνουμε, κοινό και ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ και έχω δηλώσει, ότι σε όποια, τέτοια εκδήλωση, θα είμαι ΠΑΡΩΝ. Όμως, λυπάμαι πάρα πολύ, για κάποιες απειλές, για κάψιμο αυτοκινήτων και άλλα, σε άτομα που θα ερχόταν στη συναυλία...... Αν, αυτό, δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ, τότε, ποιο είναι ; Μακρυά από μένα ο διχασμός... Εμείς Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!»



Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων και στηρίζουν σωματεία επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, αθλητικοί, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί  σύλλογοι καθώς και ο Πολτιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής.