Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση του ΚΚΕ στους Γιαννάδες με το Γιάννη Μπορμπότη

ΚΚΕ
16 Ιουνίου 2018 / 20:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 15/06 πραγματοποιήθηκε στις Γιαννάδες η εκδήλωση της ΚΟΒ Μέσης Κέρκυρας του ΚΚΕ με ομιλία και συζήτηση γύρω από τις πολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις

στην περιοχή μας και τις θέσεις του ΚΚΕ. Σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων στα ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και μικρομεσαίων αγροτών.

Τον αρχικό χαιρετισμό έκανε η Μάντε Λευτεριώτη, εκ μέρους της ΚΟΒ Μέσης Κέρκυρας, ενώ την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπορμπότης, μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του στάθηκε στην πρόσφατη υπερψήφιση των μέτρων για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, στις εξελίξεις γύρω από την ονομασία της πΓΔΜ αλλά και συνολικότερα στα όσα συμβαίνουν στις ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Τόνισε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφημίσει το "τέλος των μνημονίων" και την "καθαρή έξοδο", που όμως διαψεύδεται καθημερινά από την πραγματικότητα. Παρουσίασε τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, που επιβεβαιώνεται παρά τις προσπάθειες διαστρέβλωσης της. Κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να συμπορευτούν μαζί του στην πάλη για τον σοσιαλισμό, για να γιορτάσουν έτσι με τον καλύτερο τρόπο και να τιμήσουν τα 100 χρόνια του κόμματος.

Μετά το τέλος της ομιλίας έγιναν ερωτήσεις και άνοιξε διάλογος που αφορούσε κυρίως το θέμα της "ονοματολογίας", το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στην περιοχή μας αλλά και προβλήματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας όπως είναι το οξυμένο πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και οι συνθήκες εργασίας μέσα στα ξενοδοχεία και τους άλλους χώρους δουλειάς.