Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ & γονείς στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή για το Μουσικό Σχολείο (video)

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
15 Ιουνίου 2018 / 13:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Να αποσύρει την απόφασή του για περικοπή τμήματος της Α΄Γυμνασίου, ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστα Γκούση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου, ξεσήκωσε η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να εγκρίνει μόνο δύο και όχι τρία τμήματα για την πρώτη τάξη του Μουσικού Γυμνασίου. Άμεσα η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας «Ενώ ο σύλλογος διδασκόντων ομόφωνα εισηγήθηκε τη λειτουργία 3 τμημάτων της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2018-2019, για 61 μαθητές,που είχαν κάνει αίτηση, ο περιφερειακός διευθυντής ενέκρινε μόνο 2 τμήματα.

Σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, σχετικά με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων, τα κριτήρια για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄Γυμνασίου είναι: 1. η κτιριακή υποδομή, 2. Η επάρκεια του προσωπικού και 3. Ο αριθμός αιτήσεων των μαθητών. Και ενώ πληρούνται και τα τρία κριτήρια, με απόφασή του κ. Γκούση  13  μαθητές/τριες, που ζήτησαν να λάβουν μουσική παιδεία στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό».
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Απαντώντας στους διαμαρτυρόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Κ. Γκούσης είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι φέτος είχαμε πολύ λιγότερες αιτήσεις από άλλες χρονιές, μόνο 61, ενώ πέρσι είχαμε 121, Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα τρία τμήματα που είχαμε πέρσι, φέτος δεν μπορούν να δημιουργηθούν. Σύμφωνα με αυτό που ισχύει πανελλαδικά, στην περίπτωσή μας σημαίνειότι φέτος θα δημιουργηθούν δύο τμήματα»

Δείτε στιγμιότυπα από τη συνάντηση στο Γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.