Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Φ. Βάκη κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ

Φωτεινή Βάκη
15 Ιουνίου 2018 / 10:58

ΑΘΗΝΑ. Ομιλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη, (video) την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

που υπέβαλαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και εβδομήντα πέντε Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.
 
 «Εσείς οι πατριώτες, που εγκαλείτε εμάς σχεδόν για ‘προδοσία’, ήσασταν εσείς οι ίδιοι που πρωτοστατούσατε στα συλλαλητήρια από το 1992, για να παραδώσετε κάποια χρόνια μετά, τη χώρας σας, δέσμια στην επιτροπεία, στους δανειστές και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μια χώρα την οποία την είχατε καταντήσει έρημη χώρα, λεηλατημένη, χωρίς παραγωγικό ιστό, χωρίς ικμάδα, χρεωκοπημένη και εξουθενωμένη».
Εσείς, λοιπόν, οι «υπερπατριώτες», εσείς οι επαγγελματίες εθνικόφρονες και οι εθνοπώλες, προσέξτε, φέρετε ιστορική ευθύνη αυτή τη στιγμή γιατί δίνετε φωνή και βήμα στην ακροδεξιά και στα νεοναζιστικά μορφώματα. Και φέρετε ιστορική ευθύνη, γιατί ανασύρατε τους σκελετούς και τα φαντάσματα της πιο μαύρης εθνικοφροσύνης και των πιο μαύρων εκδοχών του «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια».