Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Δημοτικoύ σχολείου παλιάς πόλης

Έκθεση
15 Ιουνίου 2018 / 07:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, και οι διάδρομοι του Δημοτικoύ σχολείου παλιάς πόλης γέμισαν με πολύχρωμες ζωγραφιές και γλυπτά από πλαστελίνη.

Όλα αυτά συνθέτουν μια έκθεση, προϊόν συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η έκθεση ζωγραφικής, είναι ένα σύντομο δείγμα της δουλειάς των μαθητών σε μια πρώτη εικαστική προσέγγιση στον κόσμο της τέχνης.
Στόχος της εικαστικού του σχολείου, Χριστίνας Γούσια, ήταν να εστιάσει την προσοχή των παιδιών σε μια πιο ηχητική αισθητική, δεδομένης της τεράστιας παράδοσης που έχει η Κέρκυρα στη μουσική. Οι φιλαρμονικές και το ιδιαίτερο ηχοτοπίο του νησιού οδήγησαν στην επιλογή μιας πιο αφηρημένης θεματολογίας, με αναφορά στον Kandinsky και το έργο του «Το Πνευματικό στην Τέχνη».



Ο ήχος ως μέσο αποδόμησης των συνηθισμένων τρόπων έκφρασης και το χρώμα ως φορέας καθαρών συναισθημάτων, που έχουν διαφύγει από αναγνωρίσιμες φόρμες, ήταν το κύριο όχημα σε αυτή τη σύντομη διαδρομή με τα παιδιά.
 
Πρόγραμμα Μεσογειακής Διατροφής
 
Τα δύο τμήματα της Ά τάξης με υπεύθυνες δασκάλες την Κ. Κατερίνα Γεωργοπάλη και την Κ. Κωνσταντίνα Παπαβλασοπούλου, υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ένα πρόγραμμα σχετικό με τη Μεσογειακή διατροφή και τη σημασία του ελαιόλαδου.
Τίτλος του προγράμματος ήταν: «Οι τροφές της καρδιάς μας». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, πραγματοποιείται μία έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με πλαστελίνη.



Θέμα τους, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και ένα μικρό θεατρικό με τίτλο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Επιπλέον σε συνεργασία με το φοιτητή, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Καλό, δημιουργήθηκε ένα animation με θέμα τα φρούτα.