Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φίλοι των Παξών - Το καλοκαίρι 2018 βρίσκεται εδώ! Όλες οι εκδηλώσεις - Γιώργος Κοντραφούρης

Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι των Παξών»
14 Ιουνίου 2018 / 13:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΠΑΞΟΙ. Η Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι των Παξών» έχει σχεδιάσει για ακόμα μια φορά ένα ενθουσιώδες πρόγραμμα για το Καλοκαίρι του 2018 με εκθέσεις τέχνης, διαλέξεις για την τέχνη, συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές,

εργαστήρια τέχνης και μουσικής καθώς και περιηγήσεις πολιτιστικές και φυσιολατρικές στο δίκτυο μονοπατιών των Παξών.
Ακολουθεί ημερολόγιο δράσεων του Φεστιβάλ:
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
Psychedelic Jazz 
Ο Γιώργος Κοντραφούρης παρουσιάζει το BABY TRIO του με τη νέα του σύνθεση και μαζί μια Έκπληξη !
Ο Γιώργος Κοντραφούρης George Kontrafouris  στη σκηνή μαζί με τα νέα μέλη του Baby Trio του σε μια συναυλία διανθισμένη με γυναικεία φωνητικά και πρωτότυπες συνθέσεις και ρεμίξ εμπνευσμένα από την ψυχεδελική μουσική των 60’s των Brian Auger και Julie Driscoll. Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Σε ηλικία 16 ετών έστρεψε το ενδιαφέρον του στην  τζαζ και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τονΜάρκο Αλεξίου. Σπούδασε επίσης δίπλα στους Jim Beard  και Jarmo Savolainen.  Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην  Jazz Performance στην Ακαδημία Sibelius της Φινλανδίας. Έχει παίξει ως σολίστ πιάνου και οργάνου με πολλούς διάσημους μουσικούς της Ελληνικής και Διεθνούς μουσικής σκηνής.
Το 2008 ίδρυσε το νεανικό γκρουπ  the Baby Trio με το οποίο κάνει συχνά κοινές εμφανίσεις. Τα μέλη του γκρουπ ανανεώνονται μετά το 25ο  έτος της ηλικίας τους. Το γκρουπ The Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει «την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και αυτό που γενικά συνεπαίρνει κάθε νέο μουσικό όταν ξεκινά να παίζει σε γκρουπ με τους φίλους του». Εν τέλει το Baby Trio συμβολίζει κάθε μη ρεαλιστική προσδοκία που ζει ώσπου η «αληθινή ζωή» καταλάβει την πραγματικότητα.
Γιώργος Κοντραφούρης - Ηammond B-3
Κωστής Φαναράς  – κιθάρα
Έκτωρ Ρέμσακ  – κρουστά
Δήμητρα Κοκκινοπούλου – φωνητικά
Ημερομηνία:  24 Ιουνίου 2018
Χώρος: Αίθουσα John Gough (πρώην Δημ. Σχολείο Λογγού), Λογγός
 Ωρα: 8:30μμ
Προαιρετική Εισφορά: 15 € / 10 € για τα μέλη των ΦτΠ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.