Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Φ. Στέλλας παραχωρεί σε ιδρύματα την αμοιβή του ως μέλος του ΠΕΣΙΝ

Φιλόθεος Στέλλας
12 Ιουνίου 2018 / 13:13

Όπως ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, με επιστολή που τους απέστειλε την Τρίτη 12 Ιουνίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν επιθυμεί την αποζημίωση του (όπως αυτή ορίζεται από τη νομοθεσία)  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και μέλος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Φιλόθεος Στέλλας,  και  την παραχωρεί σε ιδρύματα του Νομού της Κέρκυρας, όπως ενημέρωσε ο ίδιος,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, με επιστολή που τους απέστειλε την Τρίτη 12 Ιουνίου.
«Με συνέπεια στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις», είπε ο κ. Στέλλας «γνωστοποιώ την απόφασή μου αυτή στα μέλη του Δ.Σ.

Οι Έλληνες, έμποροι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, καλούνται εδώ και 8 χρόνια να πληρώνουν φόρους επί φόρων, να κάνουν συνεχείς περικοπές ακόμη και στα αναγκαία για την επιβίωσή τους, η Ελλάδα πληρώνει όλα αυτά με το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.
Στη φιλοσοφία άλλωστε της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ είναι ο σεβασμός στα χρήματα των επιχειρηματιών. Όπως είχαμε πει, - συνέχισε ο κ. Στέλλας - δεν εμπλακήκαμε στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για ίδιον όφελος, αλλά για να εκπροσωπήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τους επιχειρηματίες του Νομού και τα συμφέροντά τους».
Τελειώνοντας υπενθύμισε την -επίκαιρη- φράση του Ιωάννη Καποδίστρια   «…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην  πενίαν».