Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο

Θανάσης Θεοχαρόπουλος
12 Ιουνίου 2018 / 12:00

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου και τα τοπικά ζητήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης με τον Βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.,  Θανάση Θεοχαρόπουλο, παρουσία του μέλους της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κας Ισμήνης Μώρου και της υπεύθυνης Επικοινωνίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. κας Ελένης Τσαγκαράκη.
Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν το ζήτημα των απορριμμάτων και το πλήγμα που επιφέρει στο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας. Ο κύριος Θεοχαρόπουλος εξήγησε τι έχει κάνει για το ζήτημα αυτό η Δημοκρατική Συμπαράταξη, κρούοντας από το 2016, τον κώδωνα του κινδύνου στην εθνική αντιπροσωπεία και τους αρμόδιους υπουργούς .

Η Ένωση ενημέρωσε τον κ. Θεοχαρόπουλο ότι ζητά την άμεση κατάργηση του φόρου διαμονής, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, την αύξηση του συντελεστή δόμησης, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την εναρμόνιση τους με αυτές των λοιπών χωρών της ΕΕ, τη μείωση της γραφειοκρατίας στις αδειοδότησεις και εγκρίσεις, και την άμεση μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, ώστε να καταστεί ανταγωνιστικό το προϊόν .
Συγκεκριμένα ζήτησε να εφαρμοστούν επιτέλους και για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία (2006/112 ΕΚ) για τον ΦΠΑ στα νησιά.
Σε ό, τι αφορά τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα ζήτησε να εφαρμοστεί η πρόταση της ΠΟΞ και του ΞΕΕ για την απόδοση ενός λογικού οικονομικού τιμήματος στον ΟΠΙ ο οποίος θα το αποδίδει στους δικαιούχους του.
Επισήμανε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η νέα ΑΕΠΙ που σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού διαφαίνεται ότι θα είναι μια καθαρά φοροεισπρακτική εταιρεία.

Η Ένωση, τέλος, ζήτησε την αρωγή του Κινήματος Αλλαγής έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας, να παραμείνουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Κέρκυρα, να ολοκληρωθεί σύντομα η παραλιακή ζώνη Γαρίτσας, να μην κλείσει, αλλά να ενισχυθεί άμεσα το ΙΕΚ τουρισμού στα Γουβιά, να ενταθούν τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων, να σταματήσουν οι επιπλέον αδειοδοτήσεις μεταφορικών μέσων στο ιστορικό κέντρο και να ενισχυθούν οι παραδοσιακοί αμαξάδες, να ανοίξει το αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας και να προσληφθούν υπάλληλοι ώστε να παραμένουν ανοιχτά και επισκέψιμα τα δυο φρούρια, να εγκριθούν τα υδατοδρόμια και να ξεκινήσει η λειτουργία τους, να ενισχυθεί ως πύλη εισόδου το λιμάνι Λευκίμμης, να λειτουργήσει η μαρίνα Μπενιτσών και να ανοίξουν οι φάκελοι από όλα τα εγκεκριμένα τουριστικά αγκυροβόλια της Κέρκυρας που έχουν μπει στο αρχείο των υπουργείων.