Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο νέος αεροσταθμός και η πίστα του Ι. Καποδίστριας με deadline το 2021

Κέρκυρα
12 Ιουνίου 2018 / 09:15

Τι είπε στους δημοσιογράφους για την Κέρκυρα και τα άλλα αεροδρόμια του Ιονίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλ. Ζίνελ.

ΑΘΗΝΑ. Από το 2019 έως το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ (Alexander Zinell) σε συνάντηση ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους, όπου και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα αναμόρφωσης των 14 αεροδρομίων. Οι εργασίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνονται με όλα τα αεροδρόμια σε λειτουργία, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία τους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην επιβατική κίνηση, η οποία, όπως είπε, παρουσίασε αύξηση 11,1% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με τις διεθνείς πτήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 19,8%, έναντι των πτήσεων εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση 1,09%.
Στο αεροδρόμιο "Ι. Καποδίστριας", όπως ενημέρωσε ο κ. Ζίνελ, πραγματοποιείται μία πολύ μεγάλη επέκταση του terminal κατά 10.000 τ.μ. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, προσθέτουμε 7.500 τ.μ. στο πεδίο ελιγμών των αεροσκαφών, ανακαινίζουμε τον υφιστάμενο τερματικό σταθμό, ενώ πραγματοποιούνται αναδιαρρυθμίσεις και ανακαινίσεις, εκτεταμένες επιδιορθώσεις, πλήρης καθαρισμός, αναβαφή και νέα σήμανση, συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 36 εκατ. ευρώ.
Ζάκυνθος: Κατασκευάζεται νέο φυλάκιο, νέος υποσταθμός και ένα κτίριο με μηχανοηλεκτρικό υλικό, ενώ πραγματοποιούνται βελτιώσεις στον αεροδιάδρομο, τον τροχόδρομο και στο πεδίο ελιγμών των αεροσκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 13,7 εκατ. ευρώ.
Κεφαλονιά: Κατεδαφίζεται πλήρως το παλιό Terminal, και στη θέση του κατασκευάζεται νέο έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ οι λειτουργίες ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών μεταφέρονται από το παλιό στο καινούριο. Επίσης, κατασκευάζονται νέα φυλάκια, υποσταθμός και πραγματοποιούνται επιδιορθώσεις στους χώρους των αεροσκαφών, στον διάδρομο προσγείωσης και στον τροχόδρομο. Μάλιστα, γίνεται ριζική ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης, με μεγάλη επιτυχία, σε όλο του το μήκος, συνολικού προϋπολογισμού πολύ κοντά στα 24 εκατ. ευρώ.
'Ακτιο: Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα αεροδρόμια της χώρας. Στα 7.000 τ.μ. προστίθενται άλλα 2.500 τ.μ. στο Terminal. Επίσης, κατασκευάζεται νέο φυλάκιο, αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ριζική επανασήμανση και μαρκάρισμα του διαδρόμου προσγείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.