Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για ζητήματα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Κέρκυρας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
11 Ιουνίου 2018 / 13:23

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διεξαγωγής των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στις Αλυκές Ποταμού, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διεξαγωγής των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, που έχει προκύψει  μετά τη λήξη της παράτασης του σχετικού νόμου, ο οποίος μέχρι πρότινος κάλυπτε, τους εξεταστές  εκτός ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών τους καθώς και την  υπερωριακή απασχόληση ώστε να διεξάγονται οι εξετάσεις.  
Ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται στο Τμήμα ΚΤΕΟ αλλά και στα Τμήματα  Αδειών Οδήγησης και Αδειών Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Κέρκυρας, ενώ συζητήθηκε  η ανάγκη για την κτιριακή αναβάθμιση και επισκευή των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ

«Έχουμε μια δυσκολία ως περιφερειακή αρχή, διότι η μείωση του προσωπικού γενικότερα στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια μας εμποδίζει να ενισχύσουμε  την υπηρεσία με ένα προσωπικό που πραγματικά το χρειάζεται. Ζητήσαμε κι από τους Τμηματάρχες και τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας να πράξει τα δέοντα για να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός και φυσικά η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε την υποχρέωση, στο βαθμό που μπορεί να στηρίξει την Υπηρεσία με προσωπικό ,το αμέσως επόμενο διάστημα να το πράξει», είπε ο κ.Γαλιατσάτος.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καθυστέρησης έκδοσης των αδειών οδήγησης  τονίζοντας ότι με την κατάλληλη συνεργασία της Διεύθυνσης Μεταφορών και του ΚΕΠ του δήμου Κέρκυρας  θα μπορέσει η υπηρεσία να αποσυμφορηθεί. 

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της υπηρεσίας την ενεργοποίησή της και στην κατεύθυνση του ελεγκτικού της ρόλου που είναι σημαντικό κεφάλαιο των αρμοδιοτήτων της.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης  Κέρκυρας Ν.Πανδή, ο εκτελεστικός γραμματέας Π.Ζησιμάτος, ο Γενικός Διευθυντής  Υποδομών και Μεταφορών  Αν.Πανδής, η  προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Γ.Προκοπιάδου, ο προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος και Αδειών Κυκλοφορίας Σ.Καλησπεράτης, ο προϊστάμενος ΚΤΕΟ Σ.Βασιλάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σ.Κουλούρης και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Παναγιώτατος Τζάκης.