Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτιά για τον Βασίλη Κορωνάκη σε γερμανικό έδαφος

Μηχανοκίνητος αθλητισμός
10 Ιουνίου 2018 / 17:08

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Κορωνάκης, για το δεύτερο σκέλος του Oschersleden, μετά από μία άνετη νίκη

στον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος του ADAC Junior Cup. Η βροχή που έπεφτε βοήθησε τον Βασίλη να πάρει διαφορά από τον πρώτο κιόλας γύρο κρύβοντας την προπονητική του αδυναμία, σε ένα τερέν που δε γνωρίζει και το οποίο έχει πολλά κρυφά σημεία κλειδιά.
Όπως είπε ο ίδιος «οδήγησα πολύ συγκρατημένα υπολογίζοντας ότι έχω χάσει ήδη έναν αγώνα και πως πρέπει να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Τα πράγματα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, η βαθμολογία μου στον πρώτο αγώνα δεν ήταν καλή μετά την πτώση που είχα και έτσι αποφάσισα να δράσω με ψυχραιμία και λογική για να φτάσω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ συγκινημένος που άκουσα τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο μέσα στη Γερμανία και θα κάνω τα πάντα για να τον ξανακούσω».
Ο Κορωνάκης τερμάτισε 15 σχεδόν δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο και 18” από τον τρίτο. Τα φαβορί του αγώνα και αυτοί που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά εκκίνησης τερμάτισαν αρκετές θέσεις πίσω έχοντας μια διαφορά παραπάνω από 1 λεπτό από τον Έλληνα οδηγό.