Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμπαράσταση από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας στους εργαζομένους της Cosco στον Πειραιά

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
10 Ιουνίου 2018 / 05:51

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Κέρκυρας για τις κινητοποιήσεις των εργατών στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO
ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ COSCO ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι εργάτες στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ (COSCO) έκαναν ένα σημαντικό βήμα. Κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από τις απεργίες που έκαναν.

Από κοινού με τους συναδέλφους τους στην Προβλήτα Ι (Ο.Λ.Π.) συμμετείχαν μαζικά στην Απεργία στις 30/5, με αποτέλεσμα να νεκρώσει το Λιμάνι, για πρώτη φορά μετά την είσοδο της COSCO σε αυτό!
Μετά την απόλυτη επιτυχία της Απεργίας στις 30/5 στο Λιμάνι, οι εργάτες αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του Αγώνα και στις 31/5 αλλά και στις 06/06.

Η COSCO εξαπέλυσε ένα όργιο τρομοκρατίας. Προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της Απεργίας, προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είχαν προηγηθεί απειλές, εξουθενωτικά 12ωρα τις προηγούμενες μέρες για να βγει η δουλειά πριν την Απεργία, η προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κ.α.

Οι εργάτες δεν έκαναν πίσω διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε μία δουλειά κάτεργο κυριολεκτικά! Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ανεβαίνουν σε γερανογέφυρες και δεν αναγνωρίζεται το επάγγελμά τους σαν βαρύ και ανθυγιεινό!), μέτρα πρόληψης, συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόληση, αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.

Μετά και την απόλυτη επιτυχία της απεργίας στις 6 Ιούνη οι εργαζόμενοι απέσπασαν δεσμεύσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους δείχνοντας το δρόμο της διεκδίκησης και της νίκης. 
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στη συνέχιση του αγώνα τους.