Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρωμαίου, Καρύδη και Μονόπωλης ξανα σε τροχιά διακρίσεων

Στίβος
08 Ιουνίου 2018 / 19:08

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου η Κέρκυρα εκπροσωπείται από τρία παιδιά στο τριπλούν, σε σπουδαίους αγώνες και κυνηγάνε μετάλλια και διακρίσεις.

Οι αθλητές του Παύλου Σκορδίλη έχουν πολλά να δώσουν στον ελληνικό στίβο και θα πάρουν μέρος σε διαφορετικούς αγώνες.
Στις ΗΠΑ η 21χρονη Κωνσταντίνα Ρωμαίου μετέχει στον τελικό των Πανεπιστήμιων στο Όρεγκον και δείχνει να ανακάμπτει φέτος, καθώς πάει για διάκριση, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο του Κάνσας όπου σπουδάζει με υποτροφία, μετά τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα κυνηγήσει μια θέση στην εξάδα, αφού οι αθλήτριες που παίρνουν μέρος είναι από όλο τον κόσμο ουσιαστικά, φοιτούν δε σε διάφορα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Την Παρασκευή το πρωί αναχώρησαν από την Αθήνα ο 20χρονος Δημήτρης Μονόπωλης για την Ιταλία, για το Τζέζολο όπου το Σαββατοκύριακο έχουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23. Ο Κερκυραίος άλτης είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο και παράλληλα να κάνει μεγάλη επίδοση, θα είναι ανάμεσα σε 13 αθλητές και αθλήτριες, που εκπροσωπούν τη χώρα, ικανούς να διεκδικήσουν τη διάκριση στα αγωνίσματα τους.
Τέλος η «μικρή» της παρέας, η 17χρονη Σπυριδούλα Καρύδη πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες Κ18 που θα γίνουν το Σάββατο 9/6 και μάλιστα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τόσο στο άλμα τριπλούν, όσο και στο άλμα εις μήκος. Είναι ικανή να επιστρέψει με δυο μετάλλια και γιατί όχι και τα δυο χρυσά.