ΟΕΒΕΚ: Η ώρα της συναίνεσης και της υπευθυνότητας για όλους

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Κώστας Κιτσάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον κίνδυνο οικονομικής και περιβαλλοντικής καταστροφής επισημαίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Κέρκυρας.

08
Ιουνίου / 2018

Η ανακοίνωση

Το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κερκύρας, όπως και χιλιάδες συνάδελφοι και πολίτες της Κέρκυρας, παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την διευθέτηση του τεράστιου ζητήματος της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων  στην Κέρκυρα.

Το ΔΣ της ΟΕΒΕΚ από το 2009 συνέχεια έως και σήμερα, έχει εκφράσει και δημόσια την ανησυχία του, σχετικά με τις κατά καιρούς διαμορφούμενες και ασκούμενες πολιτικές από τις δημοτικές αρχές των ετών αυτών, ειδικά σε καίρια ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η βιολόγηση λυμάτων, η υδροδότηση κ.α. και έχει επισημαίνει και με έντονο τρόπο τους κινδύνους από την έλλειψη και εφαρμογή σχεδιασμού πολιτικών ικανών να διαφυλάξουν την υγεία των πολιτών πρωτίστως και να συμβάλουν στην ενίσχυση της κερκυραϊκής οικονομίας .

Αποδείχτηκε δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι οι ανησυχίες μας είχαν βάση, όπως καταδεικνύει η σημερινή επικίνδυνη κατάσταση  και επίσης απεδείχθη ότι η μικροπολιτική και ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνοι οδηγοί για τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια, ειδικά όταν αφορούν βασικά ζητήματα της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της οικονομίας και της καθημερινότητας των δημοτών της Κέρκυρας.

Σήμερα, μέσα Ιουνίου 2018 δεν είναι η ώρα για άσκηση κριτικής προς οποιονδήποτε φορέα η πολίτη, είναι η ώρα της ευθύνης για την επίλυση και μάλιστα οριστική,  του προβλήματος με κάθε τρόπο και μέσο και πρωτίστως με την συμβολή όλων των πολιτών ανεξαιρέτως .

Το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κερκύρας απευθύνει  έκκληση και καλούμε όλους τους εμπλεκομένους, Δήμο και κατοίκους /πολίτες να επιδείξουν συναίνεση  και υπευθυνότητα,  επισημαίνοντάς τους ότι αν δεν επιλυθεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλο το νησί της Κέρκυρας, θα οδηγηθούμε σε οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή με τρομακτικές συνέπειες για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως,  σε οποιοδήποτε σημείο της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων νήσων, κατοικούν, ζουν ή  εργάζονται.


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
       
       Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

 
Κιτσάκης Κωνσταντίνος             Βασιλάκης Βασίλειος