Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αυστραλιανή τηλεόραση ο Σπύρος Γούστης

Κρίκετ
07 Ιουνίου 2018 / 18:04
Σπύρος Πίκουλας

Εδώ και επτά χρόνια μετακόμισε στην Αυστραλία όπου και παίζει κρίκετ, ο Κερκυραίος Σπύρος Γούστης (γιος του γραμματέα της ΕΛΟΚ Στυλιανού Γούστη)

αφού η εξαιρετική του παρουσία στον χώρο, του έδωσε το εισιτήριο για μια χώρα που είναι από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο. Ο Σπύρος που γεννήθηκε το 1981 και ξεκίνησε να παίζει κρίκετ στον Βύρωνα, για να ακολουθήσουν ο Κερκυραϊκός και η ΓΕΚ μετακόμισε το 2011 στη μακρινή ήπειρο όπου έπαιξε αρχικά στη Sunshine Heights και στην Point Cook.
Ο Κερκυραίος πρεσβευτής του κρίκετ στην Αυστραλία, απασχόλησε με τις επιδόσεις του, τον τηλεοπτικό σταθμό της Μελβούρνης SBS μιλώντας ακόμη και ελληνικά. Πριν από λίγες μέρες διεξήχθη για πρώτη φορά αναμέτρηση μεταξύ της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης και της αντίστοιχης της Σρι Λάνκα.  Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο του «Australia Day Cup», διοργάνωση που αναμένεται να καθιερωθεί κάθε χρόνο.
Πριν από την έναρξη του αγώνα έγινε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας, Σρι Λάνκα αλλά και της Αυστραλίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS όχι μόνο κάλυψε το γεγονός, αλλά πήρε και συνέντευξη από τον Έλληνα άσο της  Sunshine Heights.
«Είμαι πολύ χαρούμενος, δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Σπύρος Γούστης, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει και στα ελληνικά. Δεδομένης της αξίας του, λογικό είναι να ασχοληθούν και τα ΜΜΕ με την παρουσία και τις επιδόσεις του. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια