Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φρένο στον Βασιλειάδη από UEFA για την αναδιάρθρωση

Superleague
07 Ιουνίου 2018 / 18:01
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τα στελέχη της UEFA,

Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών) και Άντζελο Ρηγόπουλο (επικεφαλής διεύθυνσης τομέα εθνικών ομοσπονδιών), για να τους ενημερώσει για τις σκέψεις τους σε ότι αναφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά να πάρει την έγκριση από τους «ξένους παρατηρητές» για την αναδιάρθρωση.
Βέβαια το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ έχουν το αυτοδιοίκητο και μια «κυβερνητική παρέμβαση» σαν αυτή δεν είναι κάτι που εκτιμάνε ιδιαίτερα οι ξένοι. Υπάρχουν συγκεκριμένα όργανα που πρέπει να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες και όχι ο Υφυπουργός, άσχετα που λίγο - πολύ και η Λίγκα και η ΕΠΟ βλέπουν με καλό μάτι τις πρωτοβουλίες του κ. Βασιλειάδη, αφού εκτός των άλλων βοηθάει στο να βρουν τηλεοπτική στέγη οκτώ ομάδες, που χωρίς αυτήν απειλούν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Όμως «φρένο» έβαλε στις σκέψεις του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο εκπρόσωπος της UEFA. Μάλιστα οι δύο άνδρες δεν μπήκαν στη διαδικασία να ακούσουν την ανάλυση του υφυπουργού επισημαίνοντάς του από την πρώτη στιγμή το πώς έχει η κατάσταση και πως πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα αφήσουν να προχωρήσει η προτεινόμενη αναδιάρθρωση με 20 ομάδες στη Superleague, κάτι που άμεσα ενδιαφέρει και τον ΑΟΚ Κέρκυρα, αλλά περνάνε οι μέρες και τα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι μικρά και σε αργούς ρυθμούς.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια