Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα οι εγκαταστάσεις του Ομίλου

ΝΑΟΚ
07 Ιουνίου 2018 / 13:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σώμα μελών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΝΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, μέσα από μαζική συμμετοχή,

συζήτησε διεξοδικά το θέμα των ιστορικών εγκαταστάσεων του Ομίλου. Σε μεγάλο βαθμό οι τοποθετήσεις αλλά και ο διάλογος που ακολούθησε, εστίασαν στην αναποτελεσματικότητα όλων των ενεργειών που έχουν μέχρι σήμερα δημοσίως εκφραστεί για τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ αλλά και στη «διγλωσσία» που καταγράφεται μεταξύ των της βούλησης και των δημόσιων θέσεων από τη μία πλευρά των εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων και από την άλλη πλευρά του εκπροσώπου του ΟΛΚΕ.
Η Γ.Σ. των μελών του ΝΑΟΚ εξουσιοδότησε ομόφωνα το Δ.Σ. του Ν.Α.Ο.Κ. να προχωρήσει άμεσα και δυναμικά σε όλες τις απαραίτητες νομικές, κοινωνικές και αγωνιστικές ενέργειες για τη διάσωση και την προστασία των ιστορικών εγκαταστάσεων του Ομίλου. Κυρίαρχη θέση του σώματος της Γ.Σ. είναι ότι το ζήτημα των εγκαταστάσεων του Ομίλου και κατ' επέκταση της διατήρησης ενός χώρου με ιστορική και πολιτισμική αξία και της συνέχειας ενός ιστορικού αθλητικού συλλόγου με καταγεγραμμένη αθλητική, κοινωνική και πολιτισμική προσφορά, πρέπει άμεσα και εμφατικά να αναδειχθεί εκ νέου ως μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα και να προταχθεί στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου του τόπου και της χώρας. 
Το Δ.Σ. του ΝΑΟΚ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να δρομολογήσει τις αποφάσεις της Γ.Σ. των μελών του.
Τέλος, το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του, τα επίτιμα μέλη, τα παλιά μέλη του Δ.Σ., τους αθλητές και τους προπονητές του, τους γονείς των αθλητών, τους εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και τους πολλούς φίλους που προσήλθαν στην έκτακτη συνέλευση για να εκφράσουν κατά δυναμικό και συγκινητικό τρόπο τη συμπαράσταση τους στον αγώνα που διεξάγει ο Όμιλος. Επιθυμεί επίσης να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που στην πλειοψηφία τους και στο πλαίσιο άσκησης του λειτουργήματος τους αναδεικνύουν τον αγώνα του Ομίλου μας για τις ιστορικές τους εγκαταστάσεις.