Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Κώστα Παυλίδη για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων

πανελλαδικές εξετάσεις
07 Ιουνίου 2018 / 13:15

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους νέους και τις νέες που ξεκίνησαν σήμερα την προσπάθειά τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι σημαντικό οι εξεταζόμενοι μαθητές

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους νέους και τις νέες που ξεκίνησαν σήμερα την προσπάθειά τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι σημαντικό οι εξεταζόμενοι μαθητές και μαθήτριες να οπλιστούν με κουράγιο,δύναμη και ψυχραιμία για μία κατά κοινή ομολογία απόλυτα ψυχοφθόρα διαδικασία. Το κυριότερο όμως που θα πρέπει οι μαθητές να έχουν κατά νου είναι, ότι τίποτα δεν τελειώνει από την έκβαση μιας εξεταστικής διαδικασίας. Το μέλλον ανοίγεται ορθάνοιχτα μπροστά τους και εμείς από τη πλευρά μας οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους. Γνώμη μου είναι ότι η κοινωνική χρησιμότητα και προκοπή  δεν εξαρτάται και καθορίζεται από μία τρίωρη γραπτή εξέταση. 

Αποτελεί πραγματικότητα ότι το Υπ. Παιδείας έχει προχωρήσει σε σημαντικά θετικά βήματα για τον όσο δυνατόν καλύτερο εξορθολογισμό αυτού του θεσμού, παρ’ όλα αυτά απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Πάγια πεποίθησή μου ήταν και παραμένει η ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η επιλογή τους να γίνεται με ενδοπανεπιστημιακές διαδικασίες. Αυτή θα πρέπει να είναι η σαφής επιδίωξη μας.