Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για την αντιπυρική προστασία

Αντιπυρική προστασία
06 Ιουνίου 2018 / 13:35

Στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την αντιπυρική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.
Στην σύσκεψη,   που ήταν η πρώτη του οργάνου για την φετινή  χρονιά,  έγινε αναφορά στα προβλήματα  που υπάρχουν  και στις  άμεσες ενέργειες που χρειάζονται  για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Κερκυραίων Δήμος” Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας,  Ανδρέας Γουλής, ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Ανδρέας Ρίζος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας,  της  ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για την  ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση  των πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη  περίοδο,  καθώς και όλους τους φορείς που συμμετείχαν  στην κατάσβεση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες.
Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας κ. Ρίζος έκανε μια γενική ενημέρωση για τον αριθμό των  πυρκαγιών  που εκδηλώθηκαν την περυσινή χρονιά, την συχνότητα τους,  και  τα χαρακτηριστικά των περιοχών που εκδηλώθηκαν.
Όλοι συμφώνησαν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο  έχει λειτουργήσει  μέχρι σήμερα αποτελεσματικά  και παρότι έχουν εκδηλωθεί πολλές εστίες, οι καταστροφές   είναι σχετικά μικρές.