Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνούς ακτινοβολίας η συναυλία Χορωδίας «San Giacomo» & Συμφωνικής ΕΡΤ

Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
28 Απριλίου 2016 / 10:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατάμεστο από νωρίς το βράδυ της Μ. Τετάρτης το Δημοτικό Θέατρο καθώς φέτος η Χορωδία «San Giacomo» είχε τη χαρά να συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και μια τετράδα καταξιωμένων σολίστ.

Πρόκειται για μία συναυλία με τριαντάχρονη παράδοση με έργα εκκλησιαστικής μουσικής. Ακούστηκαν έργα των: Θ. Πολυκράτη: Τροπάριο Μοναχής Κασσιανής σε ενορχήστρωση Σπύρου Μαυρόπουλου. Richart Wagner: Εισαγωγή από τις όπερες «Rienzi» και « Tannhauser» και Franz J. Haydn: Λειτουργία αρ.10 σε ντο μείζονα.

Την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυνε ο διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου ενώ σολίστ ήταν  η Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Σοφία Καπετανάκου (άλτο), Ιωάννης Κάβουρας (τενόρος), και ο Plamen Beykov (μπάσος). Στην προετοιμασία των σολίστ και στο εκκλησιαστικό όργανο ήταν η Μαριλένα Ελούλ στη φωνητική διδασκαλία ο Ανδρέας Γκούσης ενώ τη Δημοτική Χορωδία «San Giacomo» διηύθυνε ο Antoniy Ivanov.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και ο Διευθυντής της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης ενώ η συναυλία μεταδόθηκε απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

 

Δείτε το φωτορεπορτάζ