Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκαν 71 εκ. ευρώ για το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Πόλης της Κέρκυρας»

παλιά πόλη Κέρκυρας
04 Ιουνίου 2018 / 11:57

Οι κύριοι άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της Πόλης της Κέρκυρας ως διεθνώς αναγνωρίσιμου Πολύ-θεματικού, Πολύ-προιοντικού και Δημιουργικού Πολιτιστικού Προορισμού». Το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και θα διατεθούν 27,7 εκατ. Ευρώ ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού της Στρατηγικής ανέρχεται σε 71,1 εκατ. Ευρώ.

Η αναπτυξιακή στρατηγική, συνοπτικά, εστιάζει:
- στην ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων και περιόδων που συνθέτουν την ταυτότητα της πόλης .
- Στην αξιοποίηση/ ανάδειξη «νέων» αστικών τοπόσημων μέσα στην Πόλη,
-  στη (σταδιακή) ανάπτυξη ενός νέου τομέα: της δημιουργικής & πολιτιστικής οικονομίας, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
-  στην ανάπτυξη του αστικού / πολιτιστικού τουρισμού, με την αξιοποίηση κυρίως της ιδιαίτερης ταυτότητας, του μνημειακού πλούτου και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.
-  στην ολοκληρωμένη διαχείριση (καταρχήν) της πόλης της Κέρκυρας, ως διεθνώς αναγνωρισμένου και με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα τουριστικού προορισμού.
-  στην ταυτόχρονη προσέλκυση και έξυπνη διαχείριση πολλαπλών ροών επισκεψιμότητας
-  στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με έμφαση στο αστικό περιβάλλον, τη διαχείριση της κυκλοφορίας κλπ.

Πέραν του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 το οποίο διασφαλίζει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της παρέμβασης, θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση δράσεων της Στρατηγικής μέσω και Τομεακών προγραμμάτων ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.