Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θολό το τοπίο στη Γ΄ Εθνική ΑΕΛ και Κρόνο

Football League 2
01 Ιουνίου 2018 / 17:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου να υπάρχουν δυο ομάδες στη Γ΄ Εθνική, αλλά το τοπίο για το αύριο

και της ΑΕ Λευκίμμης και του Κρόνου είναι θολό. Και αυτό γιατί όπως μας έχουν συνηθίσει στην ΕΠΟ συνεχώς κόβουν και ράβουν στα μέτρα που βολεύονται κάποιοι, όχι απλά προκηρύξεις πρωταθλημάτων, αλλά και ότι έχει σχέση με συμμετοχές, ομίλους, ανόδους κλπ.
Η λογική λέει ότι πρέπει να είναι αλληλένδετα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και η Γ΄ Εθνική.  Πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, αφού επηρεάζουν και τη Γ΄ Εθνική. Αν κάποιος πάρει δεδομένο ότι δεν θα αλλάξει κάτι σε Σούπερ Λίγκα και Β΄ Εθνική, αλλά ούτε στους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, τότε η ΑΕΛ και ο Κρόνος θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο που έχει ομάδες της Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κοζάνης και Φλώρινας και η πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Όμως θα είναι έτσι τη σεζόν που έρχεται; Θα έχουμε πάλι ένα «κουτσουρεμένο» πρωτάθλημα 12-13 ομάδων σε κάθε όμιλο και πολλές ομάδες να μη δηλώνουν καν συμμετοχή για να αποφύγουν τα μεγάλα έξοδα;
Όλα αυτά θεωρητικά θα τα δούμε τις επόμενες βδομάδες και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Μάλιστα δεν θα είναι απίθανο αν έχουμε Σούπερ Λίγκα με 20 ομάδες,  να δούμε άνοδο στη Β΄ Εθνική όχι μόνο των τεσσάρων ομάδων (Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Βόλου, Αήττητου Σπατών και Ηρόδοτου) αλλά και των άλλων τεσσάρων ομάδων που έπαιξαν στα μπαράζ. Ελλάδα είναι εδώ, ότι θέλουν κάνουν.
Η ΑΕ Λευκίμμης και ο Κρόνος Αργυράδων έχουν κάτι πολύ σημαντικό και δυνατό για τη σεζόν που έρχεται. Μέσα από τις Γ.Σ. εξέλεξαν διοικητικά σχήματα πολύ δυνατά που δείχνουν πως θα μπορέσουν και οικονομικά να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, αλλά και αγωνιστικά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να βάλουν τον πήχη ψηλά. Σίγουρα πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και γιατί όχι και οι δυο ομάδες να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό θα το δούμε όταν ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την στελέχωση των ομάδων τους και σε ότι έχει σχέση με προπονητές και σε ότι έχει σχέση με ποδοσφαιριστές.
 
Το θέμα των προπονητών
 
Ο Γιάννης Σφακιανάκης που οδήγησε την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Α1 και στη Γ΄ Εθνική και μπόρεσε να πετύχει πολύ εύκολα την παραμονή της ΑΕΛ στην κατηγορία θα είναι ή όχι στον πάγκο και τη νέα σεζόν; Επίσημα δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση και μένουμε εκεί, αφού πολλά ακούγονται και λέγονται, αλλά δεν τα υιοθετούμε. Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα έχουμε είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά επίσημη ανακοίνωση για συνέχιση συνεργασίας ή για διαζύγιο.
Από την άλλη στον Κρόνο ο ηγέτης της ομάδας Γιάννης Καραϊσαρλής έχει σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος τα τελευταία χρόνια και η Γ΄ Εθνική απαιτεί πάρα πολλά και ναι μεν έδειξε ότι έχει στην καρδιά του την ομάδα και θα την οδηγήσει και στην Γ΄ Εθνική, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Ρομπέρτο Μπολάνο, τον τεχνικό που ανέλαβε το Δεκέμβρη (μετά τον Β. Ξάνθη) και οδήγησε την ομάδα στον τίτλο και την άνοδο. Σίγουρα ο Μπολάνο θέλει η ομάδα να βάλει στόχο μόνο την κορυφή και είναι ίσως το λεπτό σημείο που θα πρέπει να συζητήσουν οι δυο πλευρές καθισμένες στο τραπέζι. Είναι ενωρίς ακόμη να ξέρουμε την εξέλιξη σε ότι έχει σχέση και μα την παραμονή ή όχι του Ρ. Μπολάνο στον πάγκο, ακούγονται πολλά, καμιά πλευρά δεν μιλάει, θα δούμε τις επόμενες μέρες τι μέλλει γενέσθαι.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια