Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσιογραφική έρευνα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» για τον κερκυραϊκό τουρισμό

Frankfurter Allgemeine Zeitung
01 Ιουνίου 2018 / 10:49

«Case study» η Κέρκυρα, ως περιοχή μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτενές αφιέρωμα στην Κέρκυρα πραγματοποιεί η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»  με στόχο την έρευνα και καταγραφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας καθώς και την προοπτική ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων που δύνανται να στηρίξουν το κλασικό δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ανταποκριτής της μεγαλύτερης  σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Tobias Piller συναντήθηκε με το  Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία οι οποίοι του παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, τις προοπτικές ανάπτυξης καθώς και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για  την προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού

«Παρά τα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων υποδομών, ο κερκυραϊκός τουρισμός σημειώνει κάθε χρόνο και νέα αύξηση, γεγονός που διαπίστωσε με έκπληξη ο γερμανός δημοσιογράφος. Εξηγήσαμε ότι τα προβλήματα των σκουπιδιών και της κακής κατάστασης των δημόσιων υποδομών οφείλονται στην κρίση και είναι προσωρινά». λέει στην "Ενημέρωση" ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βασίλης Καββαδίας. «Παρόλες τις αντιξοότητες, η σωστή προώθηση του τουριστικού προϊόντος φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα» συμπληρώνει.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ενημέρωσαν το δημοσιογράφο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πλήθος άλλων εκδηλώσεων από τα δεκάδες πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία και πνευματικά ιδρύματα  που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.

Ειδικότερη αναφορά έγινε για την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στην Κέρκυρα με στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση αυθεντικών πολιτιστικών στοιχείων  ως μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας μας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Piller για τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ και Μεσογειακής Μουσικής που αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών  που θα λάβει χώρα το  Σεπτέμβριο με πολυπληθείς συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο δε της έρευνας που πραγματοποιεί ο γερμανός δημοσιογράφος, παρουσιάστηκαν  στοιχεία από το  Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις νέες τουριστικές επενδύσεις,  στατιστικά στοιχεία αφίξεων στο  Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας»  κ.λ.π.

Ο κ. Piller,  στο πλαίσιο της έρευνάς του και με την υποστήριξη του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Κέρκυρας,  πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε ξενοδοχεία και μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων με στόχο την αποτύπωση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού που συνδέεται άμεσα με τον τουριστικό κλάδο.