Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι στα χαρακώματα στον πόλεμο των σκουπιδιών

Λευκίμμη
31 Μαΐου 2018 / 06:29

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Η πληροφορία ότι κλιμάκιο στελεχών, άγνωστο ποιας Αρχής, επισκέφθηκε την Τετάρτη τον ΧΥΤΑ, έφερε γύρω από το τραπέζι της ανοικτής σύσκεψης το Συντονιστικό των ανθρώπων στη Λευκίμμη, που αντιτίθενται στο άνοιγμά του.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε το βράδυ της Τετάρτης και συζητήθηκε η στάση τους εάν και εφόσον αρχίσουν να μεταφέρονται σκουπίδια εκεί. Οι οργανωτικές τους ενέργειες επικεντρώνονται στη συναυλία που έχουν προαναγγείλει για το Σάββατο τις 20:00 στο ποτάμι, στη γέφυρα. Εκδήλωση που επιθυμούν να αποτυπώσει για μια ακόμα φορά το πάνδημον της αντίθεσης στη χρήση της εγκατάστασης στα Μεσοράχια. Μέλη του Συντονιστικού, έλεγαν στο enimerosi.com, ότι η Αστυνομία ακολουθεί μέθοδο μαζικού εκφοβισμού όταν καλούνται ολόκληρες οικογένειες στην Ασφάλεια με αφορμή την προανακριτική διαδιδικασία για τον εμπρησμό στον ΧΥΤΑ.
Στο Τεμπλόνι ακούγονται μόνον τα γλαροπούλια που πετάνε από βουνό σκουπιδιών σε βουνό. Πέριξ του ακινητοποιημένου δεματοποιητή βρίσκονται μπαλότα με περίπου δέκα χιλιάδες τόνους σκουπιδιών. Ακούγεται ότι διερευνάται η εκτόνωσή τους σε όμορο γήπεδο του ΧΥΤΑ, ιδιοκτησίας των Αδελφάτων. Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.
Στο μεταξύ υπολογίζεται ότι στους δρόμους της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου έχουν συγκεντρωθεί περί τους τρεις χιλιάδες τόνους σκουπίδια, δημιουργώντας μια ανυπόφορη ατμόσφαιρα.