Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: Μονόδρομος ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ζητώ την ανοχή των κοινωνίας (video)

σκουπίδια
29 Μαΐου 2018 / 11:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Μας δέθηκε και το τελευταίο χέρι για το ζήτημα της αποκομιδής» είπε ο Κ. Νικολούζος σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπάρχει κανένας άσσος στο μανίκι, το σχέδιο είναι δεματοποίηση στο Τεμπλόνι & και μεταφορά στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ξεκαθάρισε ο Κώστας Νικολούζος. Παρά τις επανειλλημμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων εκτός νησιού, ανέφερε στην συνέντευξη τυπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέχρι Παρασκευή θα έχει ξεκινήσει ο εργολάβος τη λειτουργία του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και η αποσυμφόρηση του χώρου. Από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δοθεί η υπόσχεση ότι θα εγκριθεί άμεσα προσωρινή ΠΠΔ (Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση) ώστε να δοθεί η άδεια για εναπόθεση των δεμάτων στη Λευκίμμη, με όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν.



Ταυτόχρονα ζήτησε την ανοχή της κοινωνίας αλλά και τη συνεργασία της για τη διάσωση της Κέρκυρας και την κατά το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδό της στην κανονικότητα.    
Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχους τον ίδιο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας για απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος, σημείωσε την αξιοσημείωτη ταχύτητα με την οποίαν έσπευσαν οι διωκτικές αρχές να καταστείλουν τις προσπάθειες ανεύρεσης λύσης εκ μέρους ενός Δημάρχου και ενός Αντιδημάρχου. Συμπλήρωσε ωστόσο με νόημα ότι σε άλλες αξιόποινες ενέργειες φθοράς δημόσιας περιουσίας, δεν έχει παρατηρήσει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ψεκασμοί για τη Δημόσια Υγεία

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου της δημόσιας υγείας, ο Κώστας Νικολούζος ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ωρών θα ξεκινήσουν ψεκασμοί και μυοκτονίες σε σημεία συσσώρευσης μεγάλων όγκων σκουπιδιών.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.