Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξωραϊστικός Γουβιών: Αποφεύγετε να πετάτε σκουπίδια στους γεμάτους κάδους!

Γουβιά
27 Μαΐου 2018 / 16:54

Στήριξη του αγώνα των κατοίκων του Τεμπλονιού αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση - Παροτρύνει να αποφεύγουμε τη ρίψη απορριμμάτων στους γεμάτους κάδους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γουβιών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
 
«Η στήριξη του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου όσον αφορά την εναντίωση στην τοποθέτηση απορριμμάτων στα άλλοτε κύτταρα. Το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει ως νησί αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα πολλών λαθών, παραλείψεων, καθυστερήσεων ή άλλων επιλογών όχι όμως της στάσης των κατοίκων της περιοχής του Τεμπλονίου. Η συνεχής και απρόσκοπτη περιβαλλοντική υποβάθμιση μια ευρύτερης περιοχής αλλά και της Κέρκυρας δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζεται και να γίνεται ανεκτή αφού έχουν εξαντληθεί στο έπακρον όρια υπομονής και ανοχής.
 
Ως Σύλλογος, κοινωνία και επιχειρήσεις των Γουβιών ζητούμε και απαιτούμε λύσεις άμεσες, επιτακτικής ανάγκης, νόμιμες που δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω το περιβάλλον και οι οποίες θα προλάβουν δυσάρεστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την οικονομία μας. Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και την Κυβέρνηση να πράξουν τα δέοντα έστω και την ύστατη ώρα ώστε να προστατευθεί η κοινωνία και η οικονομία του νησιού μας.
 
Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας έχουν γίνει αποδέκτες ενημέρωσης από ταξιδιωτικούς πράκτορες ότι θα ακυρωθούν πτήσεις προς το νησί μας εάν δεν εξευρεθεί άμεσα λύση.
 
Καλούμε τα μέλη μας, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να αντιληφθούν την κατάσταση και να προσαρμοστούν ΑΜΕΣΑ σε πρακτικές μείωσης των απορριμμάτων μέσω μεθόδων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης κλπ. Συγκεκριμένα ζητούμε να διατηρούνται τα ανακυκλώσιμα στους ιδιωτικούς χώρους μέχρι να εξασφαλίσουμε την κανονική αποκομιδή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου ή άλλο ιδιωτικό φορέα. Τις επόμενες (1-2) μέρες θα υπάρξουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις.
Επίσης καλούμε τα μέλη μας, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να εξαντλούν οτιδήποτε και οποιοδήποτε μέσο, χρόνο και τόπο και να αποφεύγουν να εναποθέτουν στους ήδη γεμάτους κάδους τα απορρίμματά τους.
 
Επιπλέον ζητούμε ΑΜΕΣΑ ενημέρωση από το Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία σχετικά με τις όποιες ενέργειες και κατευθύνσεις και απαιτούμε την ταχεία λειτουργία σχεδίου αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών και των σχετικών κατευθυντήριων γραμμών.
 
Επιφυλασσόμαστε για τις όποιες μελλοντικές μας ενέργειες».