Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: Δεν χαρήκαμε, αλλά δικαιωθήκαμε-Συνεχίζουμε τον αγώνα

σκουπίδια
27 Μαΐου 2018 / 09:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη σαββατιάτικη γενική συνέλευση έξω από το ΧΥΤΑ, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου δημοσιοποίησε τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις του

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Μετά την έκδοση της  απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κερκύρας, δυνάμει  της οποίας καταδικάσθηκε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος του Δήμου Κερκύρας, οφείλουμε να επισημάνουμε με κάθε ευθύνη τα κάτωθι:
 
  1. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να χαίρεται με μία καταδικαστική απόφαση ενός αιρετού προσώπου.   Αποτελεί όμως δικαίωση ενός αγώνα 12 ετών και την πλήρη παραδοχή των ισχυρισμών μας, για τις παράνομες ενέργειες που πραγματοποιούνται στον χώρο του υποτιθέμενου  «ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ».
  2. Αποδείχθηκε  η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε από τους υπευθύνους το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κέρκυρας, ήτοι της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  3. Αποδείχθηκε με πλήρη σαφήνεια ότι όλα τα Κύτταρα (Α,Β,Γ) είναι κορεσμένα και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε  απόρριψη σκουπιδιών σε αυτά. 
  4. Αποδείχθηκε ότι η μόνη ενέργεια που μπορεί να γίνει στα Κύτταρα είναι η ΑΝΑΠΛΑΣΗ αυτών και τίποτα άλλο, αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η αντίστοιχη μελέτη την οποία σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας.
  5. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ  ότι  ο Δεματοποιητής που επιλέχθηκε ως λύση για το μεσοδιάστημα ήταν επιλογή, που εξ αρχής γνώριζαν ότι δεν μπορεί  να αποδώσει. Επιλογή ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΜΗ ΣΥΧΡΟΝΗ, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ να δεματοποιήσει το σύνολο των απορριμμάτων, αφού μπορεί να καλύψει μόλις το 1/3 περίπου του ημερήσιου όγκου, ενώ  το υπόλοιπο ρίχνεται στα υπερκορεσμένα κύτταρα
Οι ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ τους ήταν τραγικές, αφού ο δεματοποιητής
-τέθηκε σε λειτουργία με καθυστέρηση 3 ετών (όπου εναπόθεταν τον όγκο των σκουπιδιών στα κύτταρα) και υπολειτούργησε μόνο 5 μήνες,
-έχρηζε επισκευών,
-ο απαιτούμενος χώρος για την αποθήκευση των δεμάτων δεν είχε προβλεφθεί, με αποτέλεσμα να ρίχνουν στα κύτταρα ακόμη και δέματα,
- δεν προνόησαν  ούτε καν να ανανεώσουν εγκαίρως την σύμβαση του δεματοποιητή με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί έως σήμερα και πάλι τα σκουπίδια να ρίχνονται στα κορεσμένα κύτταρα.
  1. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο δεματοποιητής ήταν απλά ένα τέχνασμα του Δήμου να παραπλανήσει τον κερκυραϊκό λαό ότι έχει λύση στο πρόβλημα. Ενώ γνώριζαν ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα της Κέρκυρας το θέμα των απορριμμάτων, επέλεξαν μία επιπόλαιη, εντελώς πρόχειρη και ανεπαρκέστατη λύση, χωρίς κανέναν σοβαρό και μελετημένο σχεδιασμό, όπως αποδείχθηκε, γνωρίζοντας επίσης ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ  ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, και ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΑΝ στην εντελώς παράνομη χρήση των υπερκορεσμένων κυττάρων ως την εύκολη λύση γι’  αυτούς.  Αγνόησαν το γεγονός ότι σε αυτά τα σημεία χωρεί μόνον ανάπλαση και τίποτα άλλο.
  1. Έγινε σαφές ότι όποιος  διαχειρίζεται την υπόθεση των απορριμμάτων της Κέρκυρας οφείλει να έχει μοναδικό γνώμονα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι το συμφέρον και την εύκολη λύση. Η όποια διάκριση της ζωής και της υγείας των κατοίκων του Τεμπλονίου  με τους κατοίκους της υπόλοιπης Κέρκυρας, που δυστυχώς ακούσθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, θεωρείται εχθρική στην ανθρώπινη φύση και έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της ευνομούμενης πολιτείας.  ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ  ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
  2. Η προσπάθεια διαστρέβλωσης και παρερμηνείας, ώστε να  φαινόμαστε εμείς ότι δημιουργούμε το πρόβλημα, θεωρούμε ότι έληξε με την δικαστική απόφαση, η οποία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίσει ότι τόσα χρόνια αυτά που ισχυριζόμαστε είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
  3.  Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ακόμη και για αυτούς που έχουν πέσει θύματα της διαστρέβλωσης και της  παραπληροφόρησης και μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.