Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ Κέρκυρας: Να παραιτηθούν Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Σκουπίδια
26 Μαΐου 2018 / 08:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να λάβουν άμεσα γενναίες αποφάσεις και αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα, να αποσυρθούν και να αφήσουν άλλους να το λύσουν, ζητάει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Κέρκυρας αναφέρει: «Με πολύ αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει την Κέρκυρα η Δημοτική Αρχή που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το αδιέξοδο αυτό επέτεινε η χθεσινή ποινική καταδίκη του Δημάρχου Κέρκυρας και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας. 
Σειρά λαθών, εσφαλμένων επιλογών, «εγκληματικών» για το μέλλον της Κέρκυρας αποφάσεων, έχουν οδηγήσει την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά σε μια ασφυκτική κατάσταση, χωρίς προηγούμενο. Η Κέρκυρα, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, διασύρεται καθημερινά διεθνώς. Δεν της αξίζει η εικόνα που σήμερα έχει και σαφώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι’ αυτό.
Οι υπεύθυνοι της κατάστασης αυτής απέδειξαν για 4 χρόνια τώρα ότι δεν είχαν την απαιτούμενη ικανότητα να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο κινδυνεύει να «καταπιεί» και να καταστρέψει τον τόπο μας. Αποκορύφωμα και τρανή απόδειξη αυτού, είναι η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης.
Πρέπει λοιπόν οι υπαίτιοι της κατάστασης αυτής να λάβουν άμεσα γενναίες αποφάσεις και αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα, να αποσυρθούν και να αφήσουν άλλους να το λύσουν. Η Κέρκυρα, οι Παξοί και Διαπόντια Νησιά, δεν έχουν άλλο χρόνο για χάσιμο».