Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος: Ποια αρχή δικαίου επιτρέπει να καταργούνται αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης;

σκουπίδια
26 Μαΐου 2018 / 06:10

Αναπόφευκτα ερωτήματα δημιουργεί η καταδικαστική απόφαση για Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο, λέει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση, που έκρινε ενόχους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κέρκυρας για απόπειρα εναπόθεσης απορριμμάτων σε κορεσμένο κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και υποβάθμιση περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, σε ανάρτησή του, αναφέρει:

«H απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί αναπόφευκτα ερωτηματικά:
1. πως καταδικάζεται η δημοτική αρχή εν ετει 2018 για "αποπειρα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος" στο Τεμπλόνι, όταν ο φάκελλος "Τεμπλόνι" με πλήρη τεκμηρίωση για καραμπινάτη επιβάρυνση ( και όχι αποπειρα επιβάρυνσης) του περιβάλλοντος εχει κατατεθεί στην εισαγγελία Κερκύρας στο τελος του 2014, από τα χερια του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων;
γιατί όλοι και όλες αντιλαμβάνονται ή γνωρίζουν που οφείλεται η σημερινή εικόνα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, γιατι τα εργα υποδομής και η επιτόπου διαχείριση αστόχησαν τραγικά!
ποια ηθική δικαίου επιτρέπει την λήψη καταδικαστικής απόφασης με παράβλεψη του ενοχου παρελθόντος;
2. ποια αρχή δικαίου επιτρέπει αρμοδιότητες θεσμικών οργάνων, όπως των περιφερειών η των δήμων, να καταργούνται, έστω με έμμεσο τρόπο, μέσω δικαστικών αποφάσεων;»