Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδράσεις & διαπληκτισμοί μετά την καταδικαστική απόφαση Δημάρχου & Αντιδημάρχου Καθαριότητας (video)

σκουπίδια
26 Μαΐου 2018 / 05:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τεταμένη ατμόσφαιρα & αναστάτωση μετά την ολοκλήρωση της δίκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Κέρκυρας που έκρινε ένοχους Δήμαρχο Κέρκυρας και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για απόπειρα εναπόθεσης σκουπιδιών σε κορεσμένο κύτταρο του ΧΥΤΑ και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, μετά από μια μαραθώνια δίκη δύο ημερών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς η απαγόρευση εναπόθεσης στο κύτταρο ενέχει τον κινδυνο να μείνουν τα σκουπίδια σους δρόμους. Μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου αλλά και πολλοί δημότες που παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία εξέφραζαν την αγωνία τους για το καλοκαίρι που έρχεται και που διαφαίνεται εφιαλτικό με τους δρόμους γεμάτους σκουπίδια.


Ο Βουλευτής Κώστας Παυλίδης, μίλησε σε υψηλούς τόνους για την απόφαση αυτή που θεωρεί καταδικαστική όχι μόνο για τη δημοτική αρχή αλλά και για την Κέρκυρα ολόκληρη.
Βγαίνοντας από τη αίθουσα του δικαστηρίου ο Δήμαρχος Κέρκυρας διαπληκτίστηκε με κάτοικο της περιοχής Τεμπλονίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του οποίου έκανε τη μήνυση για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υποβάθμιση περιβάλλοντος. Ο Κώστας Νικολούζος, είπε ότι έκανε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο των σκουπιδιών, προσπάθησε να πείσει το Σύλλογο ότι χρειάζεται μικρή πίστωση χρόνου για να βρεθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά μετά την καταδικαστική απόφαση, δεν έχει πλεόν περιθώρια αντίδρασης.
Η πλευρά των μηνυτών δήλωσε ότι αυτή είναι μια απόφαση που δεν χαροποιεί κανέναν.
Δείτε τι δήλωσαν οι συνήγοροι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Γιάννης Ρίγγας και Φωτεινή Χειμαριού:
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.