Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Χρήστος Μαυροδής - KID #22 στην Πινακοθήκη

Χρήστος Μαυροδής
25 Μαΐου 2018 / 14:02
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζει την Πτυχιακή Εργασία του φοιτητή του τμήματος, Χρήστου Μαυροδή.

Βασιζόμενος σε προσωπικές εμπειρίες και  έντονα ή λιγότερο έντονα συναισθήματα, ο Χρήστος Μαυροδής οπτικοποιεί «εσωτερικές» εικόνες και σκέψεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικές οπτικές αναφορές. Από την εξπρεσιονιστική παραστατική απλότητα του Georg Bazelitz και του Jean-Michel Basquiat, την απεικόνιση χαρακτήρων με pop χαρακτηριστικά (Yoshitomo Nara), μέχρι τη χρήση εικονογραφικών στοιχείων από κινηματογραφικές αφίσες, καρτούν και εξώφυλλα μουσικών δίσκων (Stanley Donwood).
Ένα έργο μπορεί να έχει ως αφορμή έναν στίχο τραγουδιού, μια ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα, το πάνελ κάποιου κόμικ ή ακόμα, έναν πίνακα του Francis Bacon. Παρόλα αυτά, σε όλες τις περιπτώσεις κινητήρια δύναμη είναι η ίδια η δημιουργική διαδικασία. Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Όπως όλοι, κρύβω και κουβαλάω έναν κόσμο εικόνων μέσα μου. Αυτό που κάνω, είναι να τις “εμφανίζω”, έτσι ώστε να μπορώ να τις “δω” καλύτερα».
Η έκθεση με τίτλο “KID #22” που αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη και ταυτόχρονα την  πτυχιακή του εργασία, θα εγκαινιασθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 20:00, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού). 
 
Συνδιοργάνωση          Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
                                    Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Ι.Π 
Εγκαίνια                      30 Μαΐου 2018 & ώρα: 20.00
Διάρκεια έκθεσης        30/05/2018 - 12/06/2018
Χώρος                         Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας – Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού)
Επικοινωνία                26610 48690 & [email protected]

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.