Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε δράση από κοινού τα σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κέρκυρα
24 Μαΐου 2018 / 13:23

Διαμαρτύρονται για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας. Καταγγέλλουν παραιτήσεις δεκάδων στο ΙΚΟΣ Δασιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης τα προεδρεία του κλαδικού και των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε κυρίως το θέμα της οργάνωσης της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 30 Μαΐου και η  λήψη μέτρων για την επιτυχία της αλλά και την μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα άλλα σωματεία του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο,  στις 10 το πρωί της ίδια ημέρας. Εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση στα ξενοδοχεία είναι οριακή,  παρότι βρισκόμαστε μόλις  στον πρώτο μήνα λειτουργίας των ξενοδοχείων, λόγω της εργοδοτικής τρομοκρατίας,  του αυταρχισμού,   της εντατικοποίησης της εργασίας και της ληστείας στα εισοδήματα  και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Αποφασίστηκε η εξειδικευμένη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ξενοδοχείο - ξενοδοχείο αμέσως μετά την γενική απεργία τις 30 Μαΐου.
Αποφασίστηκε η κοινή δράση των σωματείων κατά περίπτωση για την αναχαίτιση της εργοδοτικής ασυδοσίας
Συζητήθηκαν ιδιαίτερα : α) Η προκλητική επίθεση της MAYOR σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και χαράχθηκε χρονοδιάγραμμα δράσεων για την απόκρουση της. β) Η δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η  παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας  και ο εξαναγκασμός σε παραίτηση λόγω των παραπάνω, δεκάδων εργαζομένων στο ΙΚΟΣ. Αποφασίστηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
γ) Η ασύδοτη δράση της γερμανικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται το SANDY και η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Τέλος τα σωματεία του κλάδου χαιρετίζουν την παλληκαρίσια στάση των μελών του σωματείου στο ξενοδοχείο LA GROTTA VERDE, όπου αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του σωματείου τους και εξέλεξαν την πρώτη διοίκηση τους βάζοντας γερά θεμέλια για την οργάνωση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο με στόχο την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και αμοιβής. Τα σωματεία που συμμετείχαν: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ SANDY BEACH, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ SUNSHINE CORFU, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ LAGROTTA VERDE, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ PELEKAS MONASTERY. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ.