Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να ξεκαθαρίσουν το ρόστερ θέλουν στον ΑΟΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
23 Μαΐου 2018 / 16:30
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν μπει στη διαδικασία των μεταγραφών ο ΑΟΚ, θέλει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ του, αφού κάποιοι, βάσει των συμβολαίων τους

μένουν ελεύθεροι στις 30/6. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να συμφωνήσουν αν θα συνεχίσουν με την ομάδα και στη Β΄ Εθνική και γεγονός είναι ότι κάποιοι δε δείχνουν διάθεση να το κάνουν, αλλά θα πρέπει να βρουν και ομάδα για να πάνε.
Θεωρείται σίγουρο ότι οι τρεις Κερκυραίοι, Σπίνουλας, Κρητικός, Γεωργόπουλος αλλά και οι Γκόμεζ, Ιωάννου, Αναστασίου, ο Βραζιλιάνος Ινάσιο Ντα Σίλβα, αλλά και ο 3ος τερματοφύλακας Αντρέας Κολοβούρης θα είναι στο ρόστερ, ενώ ο Τάσος Βενέτης έχει αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες επαφές ώστε να πείσει κάποιους να συνεχίσουν, φυσικά με διαφορετικούς οικονομικούς όρους, κάτι που είναι απόλυτα λογικό αφού η ομάδα θα είναι μια κατηγορία παρακάτω.
Στη λίστα αυτή των παικτών είναι 5-6 άτομα στους οποίους έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις για ανανέωση των συμβολαίων, αλλά τίποτε δεν έχει διαρρεύσει σε ότι αφορά τις απαντήσεις τους. Λογικό είναι, αφού κάποιοι περιμένουν από τους μάνατζερ να τους βρουν ομάδα στη Superleague και αυτό ίσως πάρει χρόνο. Βέβαια κάποιοι ήδη έχουν αποχαιρετίσει όπως οι Σιόντης και Παμλίδης που πήγαν στον ΠΑΣ, επέστρεψαν στην Κύπρο οι δανεικοί Αρτυματάς και Μυτίδης, ο Επστάιν πάει προς Απόλλωνα, ο Τουράμ έχει 2-3 ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, ενώ και άλλοι παίκτες είναι σε φυγή.
Ένας από αυτούς που θέλει να κρατήσει η ομάδα είναι ο Νίκολα Λέκοβιτς, ο Κροάτης ο οποίος εντάχτηκε στο δυναμικό της ομάδας τον περασμένο Ιανουάριο ικανοποίησε με την παρουσία του. «Μέχρι και τραυματίας έπαιξε σε ματς για να μη μας κρεμάσει. Είναι πολύ καλός παίκτης και καλό παιδί» έλεγαν χαρακτηριστικά για αυτόν οι παράγοντες της ΠΑΕ. Αυτό δεν είναι εύκολο αφού θα πρέπει να πειστεί να συνεχίσει στην ομάδα από τη στιγμή που αυτή υποβιβάστηκε στη Football League.
Παίκτες όπως ο Κουτζαβασίλης, ο Ρόλε, ο Γρομητσάρης, ο Αντέτζο θέλουν να τους κρατήσει η ομάδα γιατί είναι δεδομένη η αξία τους και θα κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολη η συμφωνία, όχι απλά γιατί πρέπει να παίξουν στη Β΄ Εθνική, αλλά και γιατί το οικονομικό θα παίξει σημαντικό ρόλο σε μια συμφωνία.
Πέραν αυτών, ο Τάσος Βενέτης, βρέθηκε την Κυριακή στην Άρτα  και παρακολούθησε το ΑΕ Καραϊσκάκης - Απόλλων Καλαμαριάς, αφού έπαιζαν δυο παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Έτσι το ενδεχόμενο απόκτησης του Στέλιου Μακρίδη και της επιστροφής του στην Κέρκυρα εξετάζεται, με τον Τάσο Δημητριάδη να είναι ακόμα μία περίπτωση που απασχολεί.
Ο Μακρίδης ο 26χρονος εξτρέμ ήταν στην ομάδα (σεζόν 2015-16), φέτος δε αριθμεί 27 συμμετοχές και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα της Football League.  Ο 21χρονος κεντρικός χαφ Δημητριάδης, αγωνίστηκε στην ομάδα της Άρτας δανεικός από τον ΠΑΟΚ και κάτι παρόμοιο θα επιχειρηθεί να πετύχει και η Κέρκυρα. Όμως όλα αυτά τις επόμενες βδομάδες, που αναμένεται να έχει και ο προπονητής που θα συμφωνήσει, τον πρώτο λόγο για κάθε μετακίνηση.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια