Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή της έναρξης της δίκης στο τριμελές πλημμελιοδικείο (φωτο & video)

Κέρκυρα
22 Μαΐου 2018 / 09:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος και ο οδηγός φορτηγού που κατηγορούνται για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της εγκατάστασης στο Τεμπλόνι.

Συνελήφθησαν ως γνωστόν το πρωί της Κυριακής στο χώρο από αστυνομικούς που σταθμεύουν εκεί το τελευταίο μακρύ διάστημα, σε εφαρμογή της εισαγγελικής παραγγελίας για την αποτροπή παρανόμων πράξεων και ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά της διοίκησης του Συνδέσμου, ο σύλλογος των κατοίκων.
Στο Δικαστήριο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο περιφερειάρχης, Θ. Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Χονδρογιάννης.

Οι δικηγόροι της δημοτικής Αρχής είναι: οι Ράπτης, Ράλλης, Μπιτσικόκου, Καρύδης και Δεσεγκρίνης και του Τεμπλονίου οι Φωτεινή Χειμαριού και ο Σπύρος Ιωάννης Ρίγγας.
Η θεαματική αυτή εξέλιξη των γεγονότων έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και ύστερα από τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την εναπόθεση σκουπιδιών στην εγκατάσταση του Τεμπλονίου.
Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί η εξέλιξη αυτής της ενδιαφέρουσας και κυριολεκτικά ζέουσας για την Κέρκυρα υπόθεσης.