Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει σήμερα το Δίκτυο Πόλεων Καποδίστρια, υπό την προεδρία της Κέρκυρας

Σαν Τζιάκομο
22 Μαΐου 2018 / 07:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Θέματα συζήτησης η επέκταση του Δικτύου και η προβολή και ανάδειξη του έργου του Κυβερνήτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Καποδίστρια στο Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, συμπίπτει με την ανάληψη της προεδρίας του Δικτύου από την Κέρκυρα για τη διετία 2018 – 2019 και θα ασχοληθεί με θέματα επέκτασης του Δικτύου και προβολής και ανάδειξης του έργου του Κυβερνήτη.

Την προεδρία του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας ανέλαβε η Κέρκυρα, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα τον Γενάρη του 2018, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας, για την άφιξη και ορκωμοσία του Κυβερνήτη στο νησί. Στο δίκτυο ανήκουν η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, η Αίγινα, η Αμμόχωστος και το Koper - Capodistria της Σλοβενίας.

Οι δράσεις του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια» έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO, που αναγνωρίζει πως η συνεργασία των πόλεων που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια ενισχύει τον διαπολιτισμικό διάλογο και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κάθε τόπου και προτάσσει το ρόλο της εκπαίδευσης και της νεολαίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.